DEKSTROZ DEM %5 IV infüzyon için IZOTONIK çözelti 1000 ml pvc torba (setsiz) Nedir

Dem Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Dekstroz Dem nedir, Dekstroz Dem ne için kullanılır, Dekstroz Dem ne ilacı, Dekstroz Dem neye yarar, Dekstroz Dem ne işe yarar, Dekstroz Dem neye iyi gelir, Dekstroz Dem kullananlar, Dekstroz Dem kullanımı, Dekstroz Dem uygulama, Dekstroz Dem etkileri, Dekstroz Dem faydaları bilgilerini içerir.

2.DEKSTROZ DEM nedir ve ne için kullanılır?

-DEKSTROZ DEM % 5, vücudun enerji gereksinimi için gerekli olan dekstroz adı verilen bir şekeri içeren, damar içi yoldan kullanılan steril bir çözeltidir.

-Çözelti 100, 250, 500 ya da 1000 mL hacminde polietilen şişelerde sunulmuştur.

-DEKSTROZ DEM % 5, vücudun susuz kalması (dehidratasyon) durumunun tedavisinde vücuttan kaybedilen sıvının yerine konmasında işe yarar. Ayrıca vücuttan kaybedilen ya da ağız yolundan yeterli düzeyde alınamayan şekerleri yerine koyarak vücudun enerji ihtiyacının bir bölümünü karşılamak amacıyla da kullanılır.

- DEKSTROZ DEM % 5, konsantre formda bulunan bazı damar içi uygulamaya uygun ilaçların damar içine uygulanmadan önce seyreltilmesi amacıyla da kullanılmaktadır.

DEKSTROZ DEM % 5, birçok hastada emniyetli bir ilaçtır. Ancak kalbiniz, böbrekleriniz, karaciğeriniz veya akciğerlerinizde sorunlar varsa ya da şeker hastasıysanız, doktorunuz bu ilacı size uygulamamaya karar verebilir.

Ayrıca bu çözelti, kan transfüzyonu ile birlikte, infüzyon öncesinde veya sonrasında aynı infüzyon setinden uygulanmamalıdır.