OLIGOFER 40 mg oral çözelti 10 flakon Uyarılar

ITF Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Oligofer uyarılar, Oligofer zararları, Oligofer önlemler, Oligofer riskler, Oligofer yan etkisi, Oligofer alerji, Oligofer alkol, Oligofer hamileler, Oligofer emzirme, Oligofer araç kullanımı, Oligofer fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Çocukların ulaşabileceği yerden uzak tutulmalıdır..

Demir eksikliği veya demir eksikliği anemisinin temelinde yer alabilecek hastalıklar tespit edilmeli ve bu hastalıklar uygun şekilde tedavi edilmelidir.

Süt proteinleri içerdiğinden bunlara duyarlılığı olduğu bilinen kişilerde dikkatle kullanılmalıdır.

Tolerans veya bağımlılık riski açısından özel bir uyarı yoktur. Sürekli kanama, menoraji veya hamilelik durumları haricinde tedavi süresi 6 aydan uzun olmamalıdır.

6 yaş altı çocuklarda demir içeren ürünlerin yanlışlıkla alınması/yutulması ciddi zehirlenmelere yol açar. Bu nedenle bu ilaçları çocukların erişemeyeceği yerlerde saklayınız. Aşırı dozda alındığında doktorunuzu ya da zehir danışmayı derhal arayınız.

OLİGOFER oral çözelti içeriğinde, gecikmiş alerjik reaksiyona neden    olabilecek

metilparahidroksibenzoat sodyum tuzu, propilparahidroksibenzoat sodyum tuzu bulunmaktadır.

İçeriğinde bulunan sorbitol E420 nedeniyle, nadir kalıtımsal früktoz intolerans problemi olan hastaların bu ilacı kullanmamaları gerekir.

OLİGOFER propilen glikol içermektedir ancak dozu nedeniyle herhangi bir uyarı gerekmemektedir.

OLİGOFER her flakonda 15 mg sodyum sakarin içermektedir. Bu durum, kontrollü sodyum diyetinde olan hastalar için gözönünde bulundurulmalıdır.

Aşağıdaki Durumlarda Kullanımı Dikkatle Değerlendirilmelidir :

Alkolizm, hepatit, aktif infeksiyoz durumlar, enterit, kolit, divertikülit ve ülseratif kolit, gibi intestinal sistemin enflamatuvar durumları, pankreatit ve peptik ülser.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

OLİGOFER FOL'ün, araç ve makine kullanımı üzerine etkisi bildirilmemiştir.