OLICLINOMEL N7-1000E 1000 ml üç odalı torba Zararları

Eczacıbaşı-Baxter Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Oliclinomel zararları, Oliclinomel önlemler, Oliclinomel riskler, Oliclinomel uyarılar, Oliclinomel yan etkisi, Oliclinomel istenmeyen etkiler, Oliclinomel cinsel, Oliclinomel etkileri, Oliclinomel tedavi dozu, Oliclinomel aç mı tok mu, Oliclinomel hamilelik, Oliclinomel emzirme, Oliclinomel alkol, Oliclinomel kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

OLICLINOMEL N4-550 E, N7-1000 E ve N8-800 (Türkiye’de tıp kullanımında olmayan elektrolit içermeyen bir OLICLINOMEL formu) kullanım kolaylığı, güvenlilik ve nutrisyonel etkinliği değerlendirmek amacıyla üç (3) klinik çalışmada kullanılmıştır. Bu 3 klinik çalışmada değerlendirilen 64 hastadan elde edilen toplu veriler ve pazarlama sonrası deneyim aşağıdaki advers ilaç reaksiyonlarının OLICLINOMEL ile ilişkili olabileceğine işaret etmektedir:

Sıklıklar şu şekilde tanımlanmıştır: Çok yaygın (>1/10); yaygın (>1/100 ile <1/10); yaygın olmayan (>1/1000 ile <1/100); seyrek (>1/10000 ile <1/1000); çok seyrek (<1/10000); bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor)

Bağışıklık sistemi hastalıkları

Bilinmiyor: Aşırı duyarlılık

Sinir sistemi hastalıkları

Bilinmiyor: Baş ağrısı*, tremor**

Gastrointestinal hastalıklar

Bilinmiyor: Diyare*, karın ağrısı**, kusma**, bulantı**

Hepato-bilier hastalıklar

Bilinmiyor: Kolestatik hepatit**; kolestaz**, sarılık**

Deri ve deri altı doku hastalıkları

Bilinmiyor: Eritema nodosum**, aşırı terleme**

Kas-iskelet bozuklukları, bağ doku ve kemik hastalıkları

Bilinmiyor: Kas-iskelet ağrısı**, sırt ağrısı**, göğüs ağrısı**, ekstremitelerde

ağrı**, kas spazmı**

Genel bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıklar

Bilinmiyor: Titremeler*, infüzyon bölgesinde damar dışına sızma*, infüzyon

bölgesinde ağrı*, infüzyon bölgesinde şişme*, infüzyon bölgesinde veziküller*, kateter bölgesinde fılebit**, enjeksiyon bölgesinde ödem**, lokalize ödem**, periferik ödem**, pireksi**, sıcaklık hissi**, hipertermi**, halsizlik**, inflamasyon**

Araştırmalar

Bilinmiyor: Kan bilurubin düzeylerinde artış**, karaciğer enzimlerinde yükselme*,

gamma-glutamil transferaz yükselmesi*, kan trigliseritlerinde yükselme*, kan alkalen fosfataz düzeylerinde artış*, karaciğer enzimlerinde yükselme**, kan glukozunda yükselme**, hiperglisemi**

Klinik çalışmalar sırasında bildirilen advers etkilerdir. Bu çalışmalarda yalnızca 64 hasta OLICLINOMEL’e maruz kalmıştır.

*

OLICLINOMEL’in pazarlama sonrası deneyiminde bildirilen advers etkilerdir.

**

Yağ yüklenmesi sendromu

Benzer ürünlerle yağ yüklenmesi sendromu görülebildiği bildirilmiştir. Aşırı dozda alındığı durumlarda, OLICLINOMEL bileşimindeki lipidlerin ortamdan uzaklaştırılmasındaki

yetersizlik “yağ yüklenmesi sendromu” ile sonuçlanabilir, ancak ürünün talimatlara uygun

şekilde uygulanması durumunda da belirti ve işaretler oluşabilmektedir (Bkz. aynı zamanda Bölüm 4.8). Bu sendromda hastanın klinik durumu aniden bozulur ve tipik belirtileri arasında hiperlipidemi, ateş, karaciğerde yağlı infıltrasyon, hepatomegali, anemi, lökopeni, trombositopeni, pıhtılaşma bozukluklan ve koma bulunur. Lipid emülsiyonunun infüzyonu kesildiğinde, bu bulgular geriler.

Pediyatrik popülasyon