OCUBRAX 5 ml oft. sol. Zararları

Liba Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ocubrax zararları, Ocubrax önlemler, Ocubrax riskler, Ocubrax uyarılar, Ocubrax yan etkisi, Ocubrax istenmeyen etkiler, Ocubrax cinsel, Ocubrax etkileri, Ocubrax tedavi dozu, Ocubrax aç mı tok mu, Ocubrax hamilelik, Ocubrax emzirme, Ocubrax alkol, Ocubrax kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

Advers etkiler çok yaygın (>1/10), yaygın (>1/100 ila <1/10), yaygın olmayan (>1/1000 ila <1/100), seyrek (>1/10000 ila <1/1000), çok seyrek (<1/10000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor) olarak listelenmiştir.

Bağışıklık sistemi hastalıkları

Bilinmiyor:

Bu tıbbi ürün koruyucu olarak tiomersal (bir organomerkürik bileşik) içermektedir, dolayısıyla duyarlılık reaksiyonlarının ortaya çıkması mümkündür.

Göz hastalıkları

Seyrek:

Tahriş, yanma, göz yaşarması, yabancı cisim hissi gibi etkiler. Bunların hepsi hafif ve geçicidir, tedavinin kesilmesinden sonra kaybolur.

Katarakt cerrahisindeki ve akut bakteriyel konjunktiviti olan hastalardaki klinik çalışmalar sırasında aşağıdaki istenmeyen reaksiyonlar bildirilmiştir: Çok yaygın:

Yanma, konjunktival kızarıklık, yabancı cisim hissi dahil oküler iritasyon, keratit. Yaygın:

Göz yaşarması ve baş ağrısı. Seyrek:

Keratit ve konjunktivit (Bu etkiler klinik olarak anlamlı bulunmamıştır).

Pazarlama sonrası deneyimlerde en fazla sıklıkla bildirilen olaylar, hiperemi ve rahatsızlıktır.

Aşağıdaki advers reaksiyonlar, katarakt cerrahisini takiben kullanılan %0.1 diklofenak sodyum oftalmik solüsyon ile Amerika’da yürütülen klinik çalışmalar sırasında bildirilmiştir: Bilinmiyor: