OCUBRAX 5 ml oft. sol. Uyarılar

Liba Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ocubrax uyarılar, Ocubrax zararları, Ocubrax önlemler, Ocubrax riskler, Ocubrax yan etkisi, Ocubrax alerji, Ocubrax alkol, Ocubrax hamileler, Ocubrax emzirme, Ocubrax araç kullanımı, Ocubrax fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Başka bir oftalmik ilacın kullanımından önce en az 5 dakika beklenmelidir.

Diğer NSAİ ilaçlar gibi %0.1 diklofenak sodyum oftalmik solüsyonun kanama eğilimi olan

veya kanama zamanını uzatan ilaç alan ameliyat hastalarında dikkatle kullanılması

önerilmektedir.

%0.1 Diklofenak sodyum oftalmik solüsyon yara iyileşmesini yavaşlatabilir veya geciktirebilir.

Topikal NSAİ ilaçların kullanımı yüzeyel keratit veya konjunktivitle sonuçlanabilir. Bazı duyarlı hastalarda topikal NSAİ ilaçların sürekli kullanımı, görmeyi tehdit edebilecek epitelyal bozulma, stromal incelme, infiltratlar, erozyon, ülserasyon ve perforasyon gibi korneal bozukluklar ile sonuçlanabilir. Epitelyal bozulma bulgusu olan hastalarda topikal NSAİ ilaç kullanımı hemen bırakılmalıdır ve hastalar yakından izlenmelidir.

Topikal NSAİ ilaçlarla pazarlama sonrası deneyimler, oküler yüzey hastalığı (kuru göz gibi), kornea epitel kusuru olan, komplike oküler cerrahisi ya da kısa bir süre içinde tekrarlanan oküler cerrahisi olan hastalarda görmeyi tehdit edecek istenmeyen olayların ortaya çıkma riskinin artabileceğini öne sürmektedir. Bu hastalarda topikal NSAİ ilaçlar dikkatle kullanılmalıdır.

Topikal NSAİ ilaçlarla pazarlama sonrası deneyimler, oküler cerrahi sırasında veya ameliyattan önce 24 saatten fazla ve/veya ameliyattan sonra 14 günden fazla kullanımın istenmeyen olay sıklık ve şiddet riskini artırabileceğini öne sürmektedir.

Diğer antibiotiklerde olduğu gibi, uzun süreli kullanımı mantar dahil duyarlı olmayan organizmaların artışına neden olabilir. Eğer süperinfeksiyon oluşursa uygun tedavi başlatılmalıdır.

Yardımcı maddeler hakkında uyarılar:

Bu ürün katkı maddesi olarak tiomersal içermektedir, tiomersal böbrek hasarına ve alerjik reaksiyonlara sebebiyet verebilir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Her göz damlasında olduğu gibi geçici bulanık görme veya diğer görsel rahatsızlıklar araba veya makine kullanma kabiliyetini etkiliyebilir. Eğer uygulama sırasında bulanık görme olursa, hasta makine veya araba kullanmadan önce görmenin netleşmesini beklemelidir.