NOXDYL FORTE %2 deri spreyi Uyarılar

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Noxdyl uyarılar, Noxdyl zararları, Noxdyl önlemler, Noxdyl riskler, Noxdyl yan etkisi, Noxdyl alerji, Noxdyl alkol, Noxdyl hamileler, Noxdyl emzirme, Noxdyl araç kullanımı, Noxdyl fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

18 yaşından küçüklerde ve 65 yaşından büyüklerde kullanılmamalıdır.

Hipertansiyon tedavisindeki hastalarda topikal olarak ve devamlı Minoksidil kullanıldığında hastalar gözlenmelidir.

Haricen uygulanır.

Çok düşük bir ihtimal olsa da topikal kullanım sırasında Minoksidil’in oral yoldan kullanımı ile oluşan yan etkiler (ödem,hipotansiyon,taşikardi,anjina sıklığında artış)görülebilir. Bu tür etkiler ortaya çıktığında ilaç kesilmelidir.

NOXDYL oral veya inhalasyon yoluyla kullanılmaz ve içilmez.

Kardiyovasküler hastalığı olanlar NOXDYL ’i doktora danışmadan kullanmamalıdır. NOXDYL tedavisi sırasında kalp hızı artışı, açıklanamayan hızlı kilo alma, nefes almadazorluk (özellikle yatar pozisyona geçildiğinde), anjina, ödem gibi belirtiler ortayaçıktığında ilacın kullanılması bırakılmalı ve doktora başvurulmalıdır.

NOXDYL kuru saç ve kafa derisi dışında vücudun hiçbir yerinde kullanılmaz.

Gebe kalmak isteyen hastalar konsepsiyondan en az 1 ay önce NOXDYL ’i kullanmayı bırakmalıdır.

NOXDYL tedavisi sonlandırıldığında; tedavinin sağladığı yarar ortadan kalkmakta, saç dökülmesi tekrar başlamaktadır.

Saç ile ilgili yapılacak kimyasal işlemlerden (boya, perma vb.) 24 saat önce ürünün kullanımı bırakılmalıdır.

Saç spreyi, jöle, şampuan veya diğer benzer kimyasal içerikli saç ürünleri NOXDYL uygulamasından en az 30 dakika sonra kullanılmalıdır.

Güneş kremleri, NOXDYL ’in etkisini azaltabileceğinden, NOXDYL uygulanan kafa derisi üzerine en az dört saat sonra kullanılmalıdır.

NOXDYL’in içeriğindeki alkol; göz, mukozalar veya duyarlı ya da bütünlüğünü yitirmiş deri bölgeleri ile temas ettiğinde yanma hissine veya tahrişe neden olabilir. Bu tipbölgelerle temas etmesi halinde, temas bölgesi bol soğuk su ile yıkanmalıdır.

NOXDYL’in içeriğindeki propilen glikol; ciltte iritasyona neden olabilir. Saçlı kafa derisinde inflamasyon, eritem, infeksiyon, irritasyon gibi cilt hastalıkları var ise NOXDYLkullanılmamalıdır.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

NOXDYL ’in araç ve makina kullanma becerisini etkilediğini gösteren hiçbir veri bulunmamaktadır.