NOXDYL FORTE %2 deri spreyi Dozu

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Noxdyl dozu, Noxdyl dozaj, Noxdyl doz aşımı, Noxdyl uygulama, Noxdyl kullanım şekli, Noxdyl kullanımı, Noxdyl kullanım süresi, Noxdyl açmı tokmu, Noxdyl nedir, Noxdyl ne için kullanılır, Noxdyl nasıl kullanılır, Noxdyl faydaları, Noxdyl etkileri, Noxdyl günde kaç kez, Noxdyl sabah mı akşam mı, Noxdyl fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi

NOXDYL saç dökülmesi olan bölgeye; Günde 2 kez 7 püskürtme sabah ve akşam olmak üzere uygulanır. Doz sayısı kesinlikle arttırılmamalıdır.

Uygulama şekli

Sprey başlığını saç dökülmesinin olduğu bölgeye bir kez püskürtüp parmaklarınızla masaj yoluyla yayınız. Bu işlemi 7 kez tekrarlayıp, ardından ellerinizi iyice yıkayınız. Bölgeninbüyüklüğü ne olursa olsun, uygulanan doz 7 püskürtmeyi (1 ml) aşmamalıdır. Bir şişe 30günlük kullanım dozu içerir, kuru saç ve kafa derisi dışında başka hiç bir bölgeye temasettirilmemelidir. İstenmeden temas ettirildiğinde bölge bol su ile yıkanmalıdır. NOXDYLkullanılması unutulduğunda, bir sonraki gün yine normal dozlarda uygulanmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler Böbrek/Karaciğer yetmezliği

Karaciğer veya böbrek yetmezliği olanlarda ilacın metabolizması veya böbrekten eliminasyonunun etkilenebilmesi olasılığı göz önüne alınarak, bu tip hastalar NOXDYL ’idoktora danışılmadan kullanmamalıdır. Böbrek yetmezliği olan ve diyaliz hastalarında dahadüşük dozlar uygulanabilir.

Pediyatrik popülasyon

18 yaşından küçüklerde kullanılmaz.

Geriyatrik popülasyon

65 yaşından büyüklerde kullanılmaz.

Doz aşımı ve tedavisi

Minoksidil’in yanlışlıkla içilmesi durumunda sıvı retansiyonu ve taşikardi ile karakterize bir kardiyovasküler tablo ortaya çıkması olasıdır. Böyle bir durumda sıvı retansiyonu uygunbir diüretik tedavisi ile düzeltilebilir; klinik olarak önemli taşikardi bir beta blokerle kontrolaltına alınabilir. Hipotansiyon gelişmesi durumunda sıvı replasmanı ile tedavi edilmelidir.Norepinefrin ve epinefrin gibi ilaçlardan aşırı kardiyak uyarıcı etkileri nedeniylesakınılmalıdır. Belirli bir antidotu yoktur.