NOXAFIL 40 mg/ml oral süspansiyon {Schering-plough} Gebelik

Schering Plough Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Noxafil gebelik kategorisi C'dir. Noxafil hamilelik kategorisi, Noxafil gebelik kategorisi, Noxafil emzirme, Noxafil anne sütüne geçer mi, Noxafil laktasyon, Noxafil hamilelerde kullanımı, Noxafil ve bebek, Noxafil kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel Tavsiye Gebelik kategorisi C’dir

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon) NOXAFİL® oral yolla alınan doğum kontrol ilaçları ile etkileşime geçmektedir. Bu nedenle, tedavi süresince (ve tedavinin ardından x haftaya kadar) alternatif, etkili ve güvenilir bir doğum kontrol yöntemi uygulanmalıdır.

Gebelik Dönemi

NOXAFIL’in gebe kadınlarda kullanımına iliskin yeterli veri mevcut değildir. Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar üreme toksisitesinin bulunduğunu göstermiştir. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Laktasyon dönemi

Posakonazol’ün insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, Posakonazol’ün sütle atıldığını göstermektedir. Emzirmenin durdurulup durdurulmayacağına ya da NOXAFIL tedavisinin durdurulup durdurulmayacağına/tedaviden kaçınılıp kaçınılmayacağına ilişkin karar verilirken, emzirmenin çocuk açısından faydası ve NOXAFIL tedavisinin emziren anne açısından faydası dikkate alınmalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite