NOXAFIL 40 mg/ml oral süspansiyon {Schering-plough} Dozu

Schering Plough Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Noxafil dozu, Noxafil dozaj, Noxafil doz aşımı, Noxafil uygulama, Noxafil kullanım şekli, Noxafil kullanımı, Noxafil kullanım süresi, Noxafil açmı tokmu, Noxafil nedir, Noxafil ne için kullanılır, Noxafil nasıl kullanılır, Noxafil faydaları, Noxafil etkileri, Noxafil günde kaç kez, Noxafil sabah mı akşam mı, Noxafil fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji:

Tedavi, mantar enfeksiyonlarının tedavisinde veya NOXAFIL® ’in profilaktik olarak endike olduğu invazif mantar enfeksiyonu gelişme riski yüksek olan hastaların destekleyici tedavisinde deneyimli bir hekim tarafından başlatılmalıdır.

Uygulama şekli:

Önerilen doz Tablo 1’de gösterilmiştir.

Tablo 1. Endikasyona Göre Önerilen Doz

nötropeni başlangıcından günler önce başlamalı ve nötrofil sayısı 500 hücre/mm3 ’ün üzerine çıktıktan sonra, 7 gün daha devam etmelidir.

Şiddetli gastrointestinal fonksiyon bozukluğu (örneğin şiddetli diyare) olan hastalardaki farmakokinetik veriler sınırlıdır. Ağır diyaresi olan veya kusan hastalar şiddetli mantar enfeksiyonu atakları açısından yakından izlenmelidir.

Oral süspansiyon kullanılmadan önce iyice çalkalanmalıdır.

Özel popülasyonlara ilşkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliğinde kullanım:

Böbrek yetmezliğinin NOXAFIL® ’in farmakokinetiği üzerinde etkisi olması beklenmemekte ve herhangi bir doz ayarlaması önerilmemektedir (bkz.Bölüm 4.4. ve 5.2).

Karaciğer yetmezliğinde kullanım:

Karaciğer yetmezliği olan hastalarda farmakokinetik veriler sınırlıdır; bu nedenle, doz ayarlaması yapılmasına yönelik herhangi bir öneri yapılamamaktadır. Karaciğer yetmezliği olan az sayıda hastada yapılan çalışmalarda, karaciğer fonksiyonlardaki azalmayla birlikte ilaca maruz kalmakta ve ilacın yarı-ömründe artış saptanmıştır (bkz. Bölüm 4.4 ve 5.2 ).

Pediyatrik popülasyonda kullanım:

Çocuklarda ve 18 yaş altındaki adolesanlarda etkinliği ve güvenilirliği belirlenmemiştir. Bu nedenle NOXAFIL® ’in 18 yaş altındaki hastalarda kullanımı önerilmemektedir ( bkz. Bölüm 5.1 ve 5.2 ).

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Klinik çalışmalar sırasında, günde 1600 mg’a ulaşan dozlarda NOXAFIL® alan hastalarda, daha düşük dozlar alan hastalarda bildirilenlerden farklı bir istenmeyen reaksiyon bildirilmemiştir.

3 gün boyunca günde iki defa 1200 mg alan bir hastada kazara doz aşımı bildirilmiştir. Araştırmacı tarafından herhangi bir istenmeyen reaksiyon gözlenmemiştir.

NOXAFIL® hemodiyaliz ile uzaklaştırılamamaktadır.