NORDITROPIN SIMPLEX 10 mg /1.5 ml 1 penfil kartuş Nedir

Novo Nordisk Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Norditropin nedir, Norditropin ne için kullanılır, Norditropin ne ilacı, Norditropin neye yarar, Norditropin ne işe yarar, Norditropin neye iyi gelir, Norditropin kullananlar, Norditropin kullanımı, Norditropin uygulama, Norditropin etkileri, Norditropin faydaları bilgilerini içerir.

2.NORDITROPIN SIMPLEX nedir ve ne için kullanılır?

Norditropin SimpleXx, uygun NordiPen enjeksiyon kalemine takıldıktan sonra enjekte edilebilen, 1.5 ml’lik cam kartuş içinde yer alan berrak ve renksiz bir çözeltidir.

Norditropin SimpleXx, “büyüme hormonu ve analogları - somatropin ve somatropin agonistleri” adı verilen grupta yer alan, vücutta doğal olarak üretilen büyüme hormonuna eşdeğer olan somatropin adı verilen biyosentetik bir insan büyüme hormonu içermektedir.
Çocuklar büyümelerine yardımcı olması amacıyla, yetişkinler de genel sağlık durumları için büyüme hormonuna ihtiyaç duyarlar.

Norditropin SimpleXx, çocuklarda, aşağıdaki durumlarda, büyüme geriliğinin tedavisinde kullanılır:

• Büyüme hormonu üretimleri yoksa veya çok düşükse

  • Turner sendromu (büyümeyi etkileyebilen genetik bir sorun) varsa
  • • Böbrek işlevleri azalmış ise

  • Kısa boylu iseler ve gebelik yaşına göre küçük (SGA) doğmuşlarsa.
  • Norditropin SimpleXx, yetişkinlerde, büyüme hormonunu yerine koymak için kullanılır: Norditropin SimpleXx, yetişkinlerde, büyüme hormonu üretimi çocukluktan itibaren düşükse veya yetişkinlikte büyüme hormonunu üreten bezi etkileyen bir tümör, bir tümörün tedavisi yüzünden veya bir hastalıktan dolayı büyüme hormonu üretimi yoksa, büyüme hormonunu yerine koymak amacıyla kullanılır.