NICORETTE FRESHMINT 4 mg 30 naneli SAKIZ Uyarılar

Johnson and Johnson Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Nicorette uyarılar, Nicorette zararları, Nicorette önlemler, Nicorette riskler, Nicorette yan etkisi, Nicorette alerji, Nicorette alkol, Nicorette hamileler, Nicorette emzirme, Nicorette araç kullanımı, Nicorette fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Sigara içmeye devam etmenin çok iyi belirlenmiş tehlikeleri, NRT ile ilgili olabilecek herhangi bir riskten büyük ölçüde ağır basmaktadır.

Kardiyovasküler hastalıklarda:

NICORETTE FRESHMINT, son 4 hafta içerisinde ciddi kardiyovasküler olaylar veya bir kardiyovasküler şikayet sebebiyle hastaneye yatma söz konusu olan (Örneğin inme, miyokartinfarktüsü, stabil olmayan angina, kardiyak aritmi, koroner arter bypass ameliyatı ve anjioplasti)veya kontrol altına alınamayan hipertansiyonu olan kardiyovasküler hasta grubu tarafından doktoradanışılarak kullanılmalıdır. Eğer bu yöntemler başarısız olursa, NICORETTE FRESHMINTdüşünülebilir; fakat bu hasta grubunda güvenlilik ile İlgili veriler sınırlı olduğundan tedavi ancaktıbbi gözetim altında başlatılmalıdır.

Diahetes mellitus:

Diabetes mellitusu olan hastaların NRT tedavisi sırasında kan şeker düzeylerini daha sıkı takip etmeleri Önerilmelidir; çünkü nikotin nedeniyle salman katekolaminler karbonhidratmetabolizmasını etkileyebilir. Diyabeti olan hastalar, sigarayı bıraktıktan sonra daha düşük dozdainsülİne ihtiyaç duyabilirler.

Gastrointestinal hastalık:

Nikotinin yutulması, özofajit, gastrit veya peptik ülseri olan hastalarda var olan semptomları şiddetlendirebilir. Bu nedenle oral NRT preparatları bu durumlarda dikkatle kullanılmalıdır.Ülseratif stomatit bildirilmiştir.

Küçük çocuklarda tehlike:

Erişkin ve adolesan sigara kullanıcılarının tolere edebildiği nikotin dozları küçük çocuklarda öldürücü olabilecek ciddi toksisite oluşturabilir. Nikotin içeren ürünler, yanlış kullanılabileceğiveya çocukların ulaşabileceği veya yutabileceği yerlerde bırakılmamalıdır. Nikotin sakızı dikkatleimha edilmelidir.

Feokromasitoma ve kontrol edilemeyen hiperiiroidizm:

Nikotin, katekolamlnlerin salınmasına neden olduğundan, NICORETTE* FRESHMINT kontrol edilemeyen hipertiroidizmi veya feokromasitoması olan hastalarda dikkatle kullanılmalıdır.

Aktarılan bağımlılık:

Aktarılan bağımlılık sigara bağımlılığı ile karşılaştırıldığında daha seyrektir, zararı daha azdır ve kırılması daha kolaydır.

Sigarayı bırakmak:

Sigara dumanında bulunan polisİklik aromatik hidrokarbonlar, CYP 1A2 (ve olasılıkla CYP 1A1) tarafından metabolize edilen ilaçların metabolizmasını indükler. Sigara içen kişinin sigarayıbırakması, bu ilaçların metabolizmasının yavaşlamasına ve bunun sonucunda bu İlaçların kandüzeylerinin yükselmesine sebep olabilir. Bu ihtimal özellikle terapötik aralığı dar olan teofilin,klozapin ve ropinirol gibi ilaçlar için önem taşır.

Protez diş uyarısı:

Protez diş kullanan sigara kullanıcıları, NICORETTE FRESHMINT çiğnemede zorluk yaşayabilirler. Sakız protez dişlere yapışabilir ve seyrek de olsa protez dişlere zarar verebilir.

NICORETTE FRESHMINT, her bir sakızda 30 mg susuz sodyum karbonat ihtiva eder. Bu durum, kontrollü sodyum diyetinde olan hastalar için göz önünde bulundurulmalıdır.

NICORETTE FRESHMINT, her bir sakızda 596 mg ksilitol içermektedir. Bu dozda ksilitole bağlı herhangi bir yan etki beklenmemektedir,

NICORETTE FRESHMINT, her bir sakızda 39 mg (1 mmol) ’den daha az potasyum ihtiva eder. Bu dozda potasyuma bağlı herhangi bir yan etki beklenmemektedir.

Bazı hastalar NICORETTE FRESHMINT ‘i tavsiye edilen tedavi süresinden sonrada kullanmaya devam edebilmektedir, ama bu uzun dönemlik potansiyel risk, sigaraya yeniden başlamaktan çokdaha azdır.

NICORETTE FRESHMINT, her bir sakızda 560 mg sakız bazı ihtiva eder. Sakız bazının içeriği bir antioksidan olan bütil hidroksi toluen (E321)’dir. Fakat uygulama yolu nedeniyle herhangi biryan etki beklenmemektedir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

NICORETTE FRESHMINT ’in araç ve makine kullanımı üzerinde etkisi bulunmamaktadır.