NICORETTE FRESHMINT 4 mg 30 naneli SAKIZ Dozu

Johnson and Johnson Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Nicorette dozu, Nicorette dozaj, Nicorette doz aşımı, Nicorette uygulama, Nicorette kullanım şekli, Nicorette kullanımı, Nicorette kullanım süresi, Nicorette açmı tokmu, Nicorette nedir, Nicorette ne için kullanılır, Nicorette nasıl kullanılır, Nicorette faydaları, Nicorette etkileri, Nicorette günde kaç kez, Nicorette sabah mı akşam mı, Nicorette fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıktığı ve süresi:

Kullanılacak sakız dozu, kişinin sigara tüketim alışkanlıkları baz alınarak belirlenmelidir. Genellikle günde 20 veya 20’den az sigara içen veya Fagerström Testi Nikotin Bağımlılığı (FTND)< 6 olan kişiler 2 mg ‘lık nikotin sakızı kullanmalıdır.

Günde 20 ‘den fazla sigara içen veya Fagerström Testi Nikotin Bağımlılığı (FTND) > 6 olan yüksek bağımlı kişiler veya 2 mg lhk sakız ile sigara bırakmayı denemiş fakat bırakamamış kişiler ağırsigara tüketiminden oluşan yüksek nikotin serum seviyelerini düşürmek İçin 4 mg ‘lık nikotin sakızıkullanmalıdırlar.

Günde 24 adetten fazla sakız çiğnenmemelidir.

Genellikle günde uygun dozda 8 ila 12 adet nikotin sakızı yeterlidir.

Sigarayı bırakma

NICORETTE FRESHMINT ile tedavi sırasında hasta sigarayı bırakmak için her türlü çabayı göstermelidir.

Sigara tüketiminden tamamen uzak durabilmek için sigara içme isteğinin söz konusu olduğu her durumda yeterli miktarda NICORETTE FRESHMINT kullanılmalıdır.

Sigara içme alışkanlığından kurtulmak için NICORETTE FRESHMINT kullanımı en az 3 ay devam etmeli, ardından NICORETTE FRESHMINT kullanımı kademeli olarak azaltılmalıdır.Günde sadece 1 veya 2 sakız çiğnemeye başlandığında NICORETTE FRESHMINT kullanımıbırakılmalıdır.

Sigarayı azaltarak bırakma

Sigara içme isteğini kontrol altına alabilmek, sigara içilmeyen zaman aralığını uzatabilmek ve sigara tüketimini mümkün olduğunca azaltmak için sigara içme zamanları arasında NICORETTEFRESHMINT kullanılmalıdır. Eğer 6 hafta sonunda gün boyunca içilen sigara sayısıazalLılamamışsa bir uzmana danışılmalıdır.

Tedavi başlangıcından 6 ay uzun olmamak kaydıyla, sigara kullanan kişi kendini hazır hisseder hissetmez sigarayı bırakma girişiminde bulunmalıdır. Sigara bırakıldıktan sonra 3 ay dahaNICORETTE FRESHMINT çiğnemeye devam edilmelidir. Günde sadece 1 veya 2 sakızçiğnemeye başlandığında sakız kullanımı bırakılmalıdır.

Eğer tedaviye başladıktan sonraki 9 ay içinde sigarayı bırakma girişiminde bulunulamıyorsa bir uzmana danışılmalıdır.

Sakızın 12 aydan fazla kullanımı genel olarak Önerilmez. Bazı kişiler sigaraya başlamayı önlemek için daha uzun süreli tedaviye ihtiyaç duyarlar. Sigara içme isteği beklenmeyen bir anda geridönebileceğinden arta kalan sakızlar saklanmalıdır.

NICORETTE FRESHMINT 4 mg Sakız kullanmakta olan kişiler için, tedavinin bırakılması veya kullanılan sakızların azaltılması aşamasında NICORETTE FRESHMINT 2 mg Sakız kullanılmasıtedaviye yardımcı olacaktır.

Tedavi sırasında tavsiye ve destek, sigara bırakma ve azaltma başarı oranını arttırmaktadır.

©

Sigara içenlerin büyük bir kısmı sigarayı bıraktıklarında kilo alırlar. NICORETTE FRESHMINT‘in sigarayı bıraktıktan sonra kilo alimim önlemeye yardımcı olduğu gösterilmiştir.Klinik araştırmalar bunun doza bağlı olduğunu, günde uygun dozda 2 mg ve 4 mg ‘dan 8-12 adetnikotin sakızını kullanmanın, sigara bıraktıktan sonra kilo alimim kontrol ettiğini göstermiştir.

Sakız, sigara içmenin yasak olduğu bölgelerde, sigara içilmeyen dönemlerde veya sigara içiminden kaçınılan durumlarda sigara içme isteği hissedildiğinde kullanılabilir.

Uygulama şekli:

NICORETTE FRESHMINT kutu üzerinde verilen “çiğne ve park-et’7 tekniğine göre yavaşça çiğnenmelidir. Bu şekilde yaklaşık 30 dakikalık çiğnemeden sonra sakız içeriğindeki nikotintükenmektedir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği:

Nikotin veya mctabolitlerinin klirensi azalabileceğinden ve buna bağlı olarak advers etkiler artabileceğinden, NICORETTE FRESHMINT şiddetli böbrek yetmezliği olan hastalarda dikkatlekullanılmalıdır.

Karaciğer yetmezliği:

Nikotin veya metabolitlerinin klirensi azalabileceğinden ve buna bağlı olarak advers etkiler artabileceğinden, NICORETTE FRESHMINT orta ila şiddetli karaciğer yetmezliği olan hastalardadikkatle kullanılmalıdır.

Pediyatrik popülasyon:

NICORETTE FRESHMINT doktor tavsiyesi olmadan 18 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır.

Bu yaş grubunun NICORETTE FRESHMINT ile tedavisi hakkında sınırlı veri mevcuttur.

Geriyatrik popülasyon:

Yaşlı kişilerde doz ayarlaması gerekli değildir.

Doz aşımı ve tedavisi

NRT ve/veya sigara kullanımı kaynaklı nikotinin aşırı kullanımı doz aşımı semptomlarına neden olabilir. Sakızın yutulması sonucu zehirlenme riski düşüktür; çünkü çiğneme olmadığında emilimyavaştır ve eksiktir.

Semptomlar: Doz aşımı semptomları akut nikotin zehirlenmesinde görülen semptomlardır ve bunlara bulantı, salivasyon, abdominal ağrı, diyare, terleme, baş ağrısı, baş dönmesi, işitmebozukluğu ve belirgin güçsüzlük dahildir. Daha yüksek dozların alındığı vakalarda bu semptomlarıtakiben hipotansiyon, hızlı veya zayıf veya düzensiz nabız, solunum güçlüğü, bitkinlik, dolaşımkolapsı ve genel konvülsiyonlar gelişebilir.

Tedavi sırasında yetişkinler tarafından tolere edilebilir dozda nikotin küçük çocuklarda ciddi zehirlenme semptomları oluşturabilir ve öldürücü olabilir.

Doz aşımı tedavisi: Her türlü nikotin uygulaması hemen durdurulmalıdır ve hasta semptomatik olarak tedavi edilmelidir. Eğer gerekli görülürse yapay solunum uygulanmalıdır. Aktif kömür,nikotinin gastrointestinal emilimini azaltır.