NICORETTE FRESHMINT 2 mg 30 naneli SAKIZ Etkileşimi

Johnson and Johnson Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Nicorette etkileşimi, Nicorette etken madde, Nicorette yardımcı maddeler, Nicorette alkol, Nicorette etkileşim, Nicorette kullananlar, Nicorette dozu, Nicorette kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Nikotin replasman tedavisi ve diğer ilaçlarla arasında klinik olarak ilgili olabilecek bir etkileşim saptanmamıştır.

Nikotin adenozİnin hemodinamik etkilerini güçlendirebilir, yani adenozin uygulaması ile uyarılan kan basıncını, kalp atım hızını ve ayrıca ağrı yanıtını (angina pectoris benzeri göğüs ağrısı)arttırabilir.

Sigara kullanımı (nikotin değil) CYP1A2 enzim aktivitesinde artışa neden olur. Sigara bırakıldığında, bu enzimin substratlarının klerensinde azalma gerçekleşebilir. Bu durum bazı tıbbiürünlerin plazma düzeylerinde yükselmeye neden olabilir. Bu tıbbi ürünler potansiyel klinik önemiolan teofilin, takrin, klozapin ve ropinirol gibi dar terapötik aralıklı ürünlerdir.

CYP1A2 tarafından kısmen metabolİze edilen diğer ilaçların (örn. imipramin, olanzapin, klomipramin ve fluvoksamin) plazma konsantrasyonları sigarayı bırakma ile yükselebilir. Ancakbunu destekleyecek yeterli veri bulunmamaktadır ve bu etkinin bu İlaçlar için klinik önemibilinmemektedir.

Eldeki sınırlı veriler, flekainid ve pentazosin metabolizasyonunun sigara kullanımı ile artabileceğini göstermektedir.