NICORETTE FRESHMINT 2 mg 30 naneli SAKIZ Gebelik

Johnson and Johnson Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Nicorette gebelik kategorisi C'dir. Nicorette hamilelik kategorisi, Nicorette gebelik kategorisi, Nicorette emzirme, Nicorette anne sütüne geçer mi, Nicorette laktasyon, Nicorette hamilelerde kullanımı, Nicorette ve bebek, Nicorette kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

NICORETTE FRESHMINT kullanırken, doğum kontrolü amacı dışında, herhangi bir sebeple kontraseptif yöntem kullanılması gerekli değildir.

Gebelik dönemi

Nikotin, fetüse geçmektedir ve fetüsün solunum hareketlerini, dolaşımını etkiler. Dolaşım üzerindeki etkisi doza bağlıdır. Sigara içmenin fetüs ve bebek üzerinde ciddi zararlı etkileri vardırve bırakılmalıdır.

Sigarayı bırakmak hem annenin hem de bebeğin sağlığını iyileştirmek için yapılabilecek en etkili tek girişimdir. Sigara kullanımından ne kadar erken dönemde uzaklaşılırsa yarar o kadar fazlaolmaktadır. Sigarayı bırakmak en iyi seçenektir ama şayet başarısız olunuyorsa, NICORETTEFRESHMINT sigara içmeye oranla daha güvenli bir alternatif olarak kullanılabilir. Nikotinreplasman tedavisindeki nikotinin fertilite ve fetüs üzerindeki olası etkileri, sigarayı bırakamayankadınlarda, sigaranın neden olabileceği risklere kıyasla daha az zararlıdır.

NICORETTE FRESHMINT, sadece doktora danışılarak kullanılmalıdır. NICORETTE FRESHMINT ‘in fetüs üzerindeki etkisi tam olarak bilinmemektedir. Tedavi olmadan sigarayıtamamen bırakamayan hamilelerde, nikotin replasman tedavisinin yararları sigaraya devam etmeriskine ağır basmaktadır.

Aralıklı dozlama sağlayan ürünler genellikle fiasterlerden daha düşük günlük doz sağlayacağından daha fazla tercih edilebilir. Ancak gebelik sırasında bulantı/kusma sorunu yaşayan kadınlardaflasterler tercih edilebilir.

Eğer flaster kullanılıyorsa, yatmadan önce çıkarılmalıdır.

Laktasyon dönemi

Sigara dumanında bulunan nikotin anne sütüne geçmektedir. NRT sırasında anne sütüne geçen düşük nikotin miktarı bebeğin pasif içicilikle maruz kalacağı miktardan nispeten daha az zararlıdır.Hekime danışmadan kullanılması önerilmez. Aralıklı dozlama sağlayan ürünler, anne sütündekinikotin miktarını azaltmaktadır ve en düşük doz nikotin varlığında besleme olanağı sağlamaktadır.Bebeğin nikotin maruziyetini azaltmak İçin emzirmeden sonra kullanılmalıdır.

Üreme Yeteneği/Fertilite

Üreme yeteneği/ fertilite ile ilgili bilgi bulunmamaktadır.