NIASCOR 500 mg E.R. 98 tablet Gebelik

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Niascor gebelik kategorisi C'dir. Niascor hamilelik kategorisi, Niascor gebelik kategorisi, Niascor emzirme, Niascor anne sütüne geçer mi, Niascor laktasyon, Niascor hamilelerde kullanımı, Niascor ve bebek, Niascor kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Lipid bozuklukları için tipik olarak kullanılan dozlarda nikotinik asidin gebe kadınlara verilmesi durumunda fetal zarara neden olup olmadığı ya da üreme kapasitesini etkileyipetkilemediği bilinmemektedir. Hayvan çalışmaları tamamlanmamıştır.

Gebelik dönemi

NİASCOR, kesinlikle gerekmediği sürece gebe kadınlara reçetelenmemelidir.

Laktasyon dönemi

Nikotinik asidin anne sütüne geçtiği bildirilmiştir. Nikotinik asidin lipid değiştirici dozlarının süt çocuklarındaki ciddi advers reaksiyon potansiyeli nedeniyle ilaç tedavisininanne için olan önemi göz önüne alınarak emzirmeyi kesmek ya da ilacı kesmekkonusunda bir karar verilmelidir. Emziren annelerde NİASCOR ile ilgili hiçbir çalışmagerçekleştirilmemiştir.

Üreme yeteneği/Fertilite

Dişi tavşanlara konsepsiyon öncesinden laktasyona kadar günde 0.3 g nikotinik asit dozu verilmiştir ve yavrularını teratoj enik etki olmadan doğurmuşlardır. Nikotinik asitveya NİASCOR ile daha ileri spesifik hayvan üreme çalışmaları gerçekleştirilmemiştir.