NIASCOR 500 mg E.R. 98 tablet Endikasyonları

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Niascor endikasyonları, Niascor tedavisi, Niascor ne işe yarar, Niascor neye yarar, Niascor ne için kullanılır, Niascor nedir, Niascor faydaları, Niascor ne ilacı, Niascor ne zaman kullanılır, Niascor kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

Özellikle yüksek LDL kolesterol, trigliserid düzeyleri ve düşük HDL kolesterol düzeyleri ile karakterize olan kombine dislipidemi hastalarında ve primer kolesterolemilihastalardaki dislipidemi tedavisinde endikedir. NİASCOR, HMG-CoA redüktazinhibitörlerinin (statinler) kolesterol düşürücü etkisinin yetersiz olduğu hastalarda HMG-CoA redüktaz inhibitörleri ile kombinasyon halinde kullanılmalıdır.

NİASCOR primer dislipidemi hastalarında(heterozigoz kalıtsal ve kalıtsal olmayan) ve kombine dislipidemi hastalarında yüksek toplam kolestrol, LDL kolesterol, trigliseriddüzeyleri ve apolipoprotein B(Apo B) seviyelerini düşürmek ve HDL kolestrolüyükseltmek için endikedir. Miyokard infarktüsü ve hiperlipidemi geçmişi olan hastalardatekrarlayan fatal olmayan miyokard infarktüsü riskini azaltmak için nikotinik asitendikedir.

NİASCOR, primer hiperlipidemiye sahip erişkin hastalarda yükselen toplam kolestrol ve LDL kolestrol seviyelerini düşürmek için safra asidi bağlayıcı bir reçineyle kombineolarak endikedir. Nikotinik asit, koroner arter hastalığı (CAD) ve hiperlipidemi geçmişiolan hastalarda safra asidi bağlayıcı bir reçineyle kombine olarak hastalık ilerlemesiniyavaşlatmak veya aterosklerotik hastalığın regresyonunu desteklemek için endikedir.

NİASCOR, şiddetli hipertrigliseridemiye sahip erişkin hastaların tedavisinde birleşik tedavi olarak endikedir.

NİASCOR ile tedavi sırasında diyet ve diğer farmasötik olmayan önlemlerin (kilo verilmesi ve egzersiz gibi) uygulanmasına devam edilmelidir.