NEWCAL D3 30 efervesan tablet Uyarılar

Salutis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Newcal uyarılar, Newcal zararları, Newcal önlemler, Newcal riskler, Newcal yan etkisi, Newcal alerji, Newcal alkol, Newcal hamileler, Newcal emzirme, Newcal araç kullanımı, Newcal fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Uzun süreli kullanım sırasında serum kalsiyum düzeyleri ve serum kreatinin konsantrasyonlan ölçülerek böbrek fonksiyonu izlenmelidir. Hastalann izlenmesi, özellikle

aynı zamanda kardiyak glikozitleri ve tiyazid sımfı diüretik kullanan hastalarda ve böbrek taşı oluşum eğilimi yüksek olan hastalarda önemlidir.

Hiperkalsemi ya da böbrek fonksiyon bozukluğunu gösteren herhangi bir belirti gelişirse, doz azaltılmalı ya da tedavi durdurulmalıdır.

D vitamini, hafif ve orta şiddette böbrek fonksiyon bozukluğu olan hastalarda dikkatle kullanılmalı ve tedavinin, kalsiyum ve fosfat düzeyleri üzerindeki etkileri izlenmelidir. Yumuşak dokuda kireçlenme riski, hesaba katılmalıdır.

Kolekalsiferol formundaki D vitamini, ağır renal yetmezliği olan hastalarda normal şekilde metabolize edilemediğinden, söz konusu hastalarda, D vitamininin diğer formları kullanılmalıdır.

NEWCAL® D3, D vitamininin aktif metaboliti yönündeki metabolizmasının artmış olması nedeniyle, sarkoidoz hastalarında dikkatle kullanılmalı ve bu hastalann serum ve idrarlanndaki kalsiyum düzeyleri izlenmelidir.

(S)

NEWCAL D3, hiperkalsemi riski nedeniyle, osteoporozu olan immobilize hastalarda

dikkatle kullanılmalıdır.

® * * *

NEWCAL D
3
’t eki D vitamininin miktan (800 IU), D vitamini içeren diğer tıbbi ürünlerin reçete edildiği hastalarda göz Önünde bulundurulmalıdır. İlave kalsiyum veya D vitamini dozlan, yakın tıbbi gözetim altında verilmelidir. Bu gibi hastalarda serum kalsiyum düzeylerinin ve idrara çıkan kalsiyum miktanmn sık sık izlenmesine ihtiyaç vardır.

Sodyum uyansı

Her bir efervesan tablet 107,18 mg (4,66 mmol) sodyum ihtiva eder. Bu durum, kontrollü sodyum diyetinde olan hastalar için göz önünde bulundurulmalıdır.

Laktoz uyansı

Her bir efervesan tablet 335,45 mg (0,98 mmol) laktoz içerir. Nadir kalıtımsal galaktoz intoleransı, Lapp laktoz yetmezliği ya da glikoz-galaktoz malabsorbsiyon problemi olan hastalann bu ilacı kullanmamaları gerekir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

NEWCAL® Ds'ün araç ve makine kullanma yeteneği üzerinde bilinen herhangi bir etkisi yoktur.