NEWCAL D3 30 efervesan tablet Nedir

Salutis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Newcal nedir, Newcal ne için kullanılır, Newcal ne ilacı, Newcal neye yarar, Newcal ne işe yarar, Newcal neye iyi gelir, Newcal kullananlar, Newcal kullanımı, Newcal uygulama, Newcal etkileri, Newcal faydaları bilgilerini içerir.

2.NEWCAL D3 nedir ve ne için kullanılır?

(fi)    *

NEWCAL D3, mineral desteği olarak kullanılan kalsiyum karbonat ve D vitamini içerir. NEWCAL D3 etkin madde olarak 1200 mg kalsiyum iyonuna eşdeğer 3000 mg kalsiyum karbonat ve 800 IU (8,80 mg) vitamin D3 içeren beyaz veya beyaza yakın renkte, düz yüzeyli,

yuvarlak efervesan tabletlerdir. 30 (2 x 15), 45 (3 x 15) ve 90 (6 x 15) efervesan tablet, silika jelli kapak ile kapatılmış plastik tüplerde, karton kutu içerisinde kullanma talimatı ile birlikte kullanıma sunulmaktadır.

NEWCAL D^ün içerdiği kalsiyum, kemiklerin büyüme ve güçlenmesini sağlar. D vitamini ise yiyeceklerdeki kalsiyumun emilmesini düzenlemede rol oynar.

NEWCAL D3 kalsiyum ve D vitamini eksikliğinin önlenmesinde ve bazı durumlarda, kalsiyum ve D vitamini eksikliği riski taşıyan hastalarda kemik erimesi hastalığı (osteoporoz) tedavilerine ek olarak kullanılır.