NEVANAC %0.1 steril süspansiyon göz damlası 5 ml Dozu

Alcon Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Nevanac dozu, Nevanac dozaj, Nevanac doz aşımı, Nevanac uygulama, Nevanac kullanım şekli, Nevanac kullanımı, Nevanac kullanım süresi, Nevanac açmı tokmu, Nevanac nedir, Nevanac ne için kullanılır, Nevanac nasıl kullanılır, Nevanac faydaları, Nevanac etkileri, Nevanac günde kaç kez, Nevanac sabah mı akşam mı, Nevanac fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Doz hasta gözün/gözlerin konjunktival keselerine, katarakt ameliyatından 1 gün önce başlanır, ameliyat günü ve ameliyattan sonraki ilk 2 hafta için, günde 3 kez 1 damla damlatılarak uygulanır. Klinisyen tarafından belirtildiği takdirde, tedavi ameliyattan sonraki ilk 3 haftaya dek uzatılabilir. Ameliyattan 30-120 dakika önce ilave bir damla damlatılabilir.

Uygulama şekli:

Oküler kullanım içindir.

Kullanmadan önce şişeyi iyice çalkalanmaları konusunda hastalarınızı bilgilendiriniz.

Eğer tek bir topikal oftalmik tıbbi üründen daha fazlası kullanılıyorsa, ilaçlar en az 5 dakika aralıkla uygulanmalıdır.

Damlalık ucunu ve çözeltiyi kontaminasyondan korumak için göz kapaklarına, etrafına veya diğer yerlere değdirilmemesine dikkat edilmelidir. Kullanılmadığında şişe sıkıca kapatılmış olarak tutulmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği: NEVANAC karaciğer hastalığı ve böbrek yetmezliği olan hastalarda çalışılmamıştır. Nepafenak esas olarak biyotransformasyonla elimine edilir ve topikal oküler uygulamadan sonra sistemik etkiye maruz kalma çok düşüktür. Bu hastalarda herhangi bir doz ayarlaması beyan edilmemiştir.

Pediyatrik popülasyon:

NEVANAC’ın, güvenlik ve etkililik verilerinin olmaması nedeniyle 18 yaşın altındaki çocuklarda kullanılması tavsiye edilmez.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Oftalmik yolla doz aşımı deneyimi bulunmamaktadır. Her bir göze bir damladan daha fazla uygulamada istenmeyen yan etkilerin gözlenmesi beklenmeyen bir durumdur. Kazara ağız yoluyla alınması halinde istenmeyen etki oluşması riski neredeyse yoktur.