NEUROVIT 50 enterik tablet Uyarılar

Bilim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Neurovit uyarılar, Neurovit zararları, Neurovit önlemler, Neurovit riskler, Neurovit yan etkisi, Neurovit alerji, Neurovit alkol, Neurovit hamileler, Neurovit emzirme, Neurovit araç kullanımı, Neurovit fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Önerilen dozaj ve tedavi süresi aşılmamalıdır.

Yüksek düzeyde Be vitamini (Piridoksin hidroklorür) içermesinden dolayı ürün, daha yüksek doz seviyelerinde ya da önerilenden daha uzun bir süre boyunca alınmamalıdır. Be vitamini(Piridoksin hidroklorürjönerildiği gibi alınmadığı takdirde (doz aşımı tehlikesi, “Doz aşımı”bölümüne bakınız), ciddi nörotoksisite görülebilir.

Bö vitamini, tedavi amacıyla verilen levodopanın yıkıhmım hızlandırır ve etkisini azaltır. Bu nedenle levodopa ile tedavi edilen hastalarda, Be vitamini, günlük ihtiyaç olan 2 mg dozun birkaçkatı üzerinde kullanılmamalıdır. Hastaya periferal dekarboksilaz inhibitörü veya levodopa veperiferal dekarboksilaz inhibitörü kombinasyonu uygulandığında bu etkileşim söz konusudeğildir.

Bu tıbbi ürün laktoz içerir. Nadir kalıtımsal galaktoz intoleransı, Lapp laktoz yetmezliği ya da glukoz-galaktoz malabsorbsiyon problemi olan hastaların bu ilacı kullanmamaları gerekir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Araba ve makine kullanma yeteneği üzerinde hiçbir etkisi gözlemlenmemiştir.