NEOFLEKS %10 DEKSTROZ sudaki solüsyonu 250 ml PP torba setli Nedir

Türktıpsan Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Neofleks Dekstroz nedir, Neofleks Dekstroz ne için kullanılır, Neofleks Dekstroz ne ilacı, Neofleks Dekstroz neye yarar, Neofleks Dekstroz ne işe yarar, Neofleks Dekstroz neye iyi gelir, Neofleks Dekstroz kullananlar, Neofleks Dekstroz kullanımı, Neofleks Dekstroz uygulama, Neofleks Dekstroz etkileri, Neofleks Dekstroz faydaları bilgilerini içerir.

2.NEOFLEKS nedir ve ne için kullanılır?

NEOFLEKS °ol0 DEKSTROZ SUDAKİ SOLÜSYONU vücuttan kaybedilen ya da ağız yoluyla yeterli düzeyde alınamayan karbonhidratların yerine konmasında, vücudun enerji ihtiyacının bir bölümünü karşılamak amacıyla kullanılan damar içi yoldan uygulanan bir çözeltidir.

NEOFLEKS %10 DEKSTROZ SUDAKİ SOLÜSYONU. 100. 150. 250 500 ve 1000 mililitre hacminde polipropilen torbalarda sunulmuştur. Bu esnek torbaların dışında daha kalın koruyucu bir dış kılıf bulunur. Setli ve setsiz iki formu bulunmaktadır.

Ameliyat öncesi ve ameliyat sonrası dönemlerde ya da ağır karaciğer, böbrek, kalp ve mide-bağırsak hastalıklarında olduğu gibi ağızdan besin ve su aliminin kısıtlandığı durumlarda, proteinlerin mide-bagırsak sisteminden eıniliıninin bozulduğu durumlarda ya da vücudun proteinlere gereksinimin ileri derecede arttığı yanık gibi durumlarda uygun bir protein kaynağıyla birlikle kullanılır.

İçerdiği glııkoz (şeker) nedeniyle kan şekerinin düştüğü bazı durumlarda da kullanılabilen NEOFLEKS %10 DEKSTROZ SUDAKİ SOLÜSYONU vücuda kalori yanında su da sağladığından vücudun susuz kaldığı bazı durumların (kısıtlı su alımı, ishal, kusma ya da aşırı idrar yapmaya bağlı aşırı sıvı kaybı durumları) tedavisinde de kullanılır. NEOFLEKS %10 DEKSTROZ SUDAKİ SOLÜSYONU, konsantre formda bulunan bazı damar içi uygulamaya uygun ilaçların damar içine uygulanmadan önce seyreltilmesi amacıyla da kullanılmaktadır.

İlaç yalnızca toplardamar içine ve bu amaca uygun bir plastik boru (set) aracılığıyla uygulanır.