MYSOLINE 250 mg 30 tablet {Keymen} Uyarılar

Keymen Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Mysoline uyarılar, Mysoline zararları, Mysoline önlemler, Mysoline riskler, Mysoline yan etkisi, Mysoline alerji, Mysoline alkol, Mysoline hamileler, Mysoline emzirme, Mysoline araç kullanımı, Mysoline fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

MYSOLİNE çocuklara, yaşlılara, zayıflamış hastalara veya böbrek, karaciğer ya da solunum fonksiyonları bozuk hastalara dikkatle uygulanmalıdır. Bu hasta gruplarına daha düşük dozların verilmesi gerekli olabilir.

Primidon kuvvetli bir santral sinir sistemi depresanıdır ve kısmi olarak fenobarbitona metabolize olur. Uzun süreli uygulamada, tolerans, bağımlılık ve tedavinin aniden bırakılması halinde yoksunluk reaksiyonlarının oluşma potansiyeli vardır.

İstisnai olarak fenitoin ve barbiton ile olduğu gibi, primidon kullanımı ile de tedavinin durdurulmasını gerektiren megaloblastik anemi gelişebilir. Bu durum folik asit ve/veya vitamin B12 tedavisine cevap verebilir. Diğer kan diskrazileri ile ilgili izole raporlar vardır.

MYSOLİNE fetüse zarar verebilir (gebelik süresince kullanımı üzerine karar vermek için bkz. Bölüm 4.6.)

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Diğer birçok antikonvülsif ilacın kullanımında olduğu gibi araç veya makine kullanan hastalar, tepki gecikmesi ihtimali konusunda uyarılmalıdır.