NEFRO-CARNITIN I.V. inf. sol. içeren 10 ampül Uyarılar

Assos Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Nefro-Carnitin uyarılar, Nefro-Carnitin zararları, Nefro-Carnitin önlemler, Nefro-Carnitin riskler, Nefro-Carnitin yan etkisi, Nefro-Carnitin alerji, Nefro-Carnitin alkol, Nefro-Carnitin hamileler, Nefro-Carnitin emzirme, Nefro-Carnitin araç kullanımı, Nefro-Carnitin fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

- L-kamitin, glikoz kullanımını artırdığı için, insulin veya oral hipoglisemik tedavi alandiyabetik hastalara L-kamitin uygulanması hipoglisemiye yol açabilir. Bu nedenle,hipoglisemik tedavinin hemen ayarlanabilmesi için bu hastalarda plazma glikozdüzeyleri düzenli olarak izlenmelidir.

- NEFRO-CARNITIN infüzyon çözeltisi, konjestif kalp yetmezliği, şiddetli böbrekyetmezliği olan hastalarda ve tuz tutulumuna bağlı ödem bulunan klinik durumlarda,kortikosteroid veya kortikotropik ilaçlar ile tedavi edilen hastalarda büyük dikkatlekullanılmalıdır. Potasyum eklenmeden yapılan devamlı uygulama hipokalemiye nedenolabilir. Sıvı ve elektrolit dengesi izlenmelidir.

- NEFRO-CARNITIN ile tedavi esnasında hastanın ilaca klinik cevabı, hayati belirtileri,kan kimyası, plazma ve idrar kamitin konsantrasyonları periyodik olarak kontroledilmeli ve gerekirse dozaj ayarlanmalıdır.

- İntravenöz uygulama yavaş (2-3 dakikada) yapılmalıdır.

- Diyaliz uygulanmakta olan veya ileri derece böbrek yetersizliği olan hastalarda,eliminasyon böbrekler yoluyla gerçekleştirilemediğinden, ana metabolitlerin(Trimetilamin [TMA] ve Trimetilamin-N-oksit [TMAO]) kanda birikmesi nedeniyleoral formülasyonların yüksek dozlarda uzun süreli kullanımı önerilmemektedir. Böylebir birikim, idrarda, nefeste ve terde ağır bir "balık kokusu" ile karakterize patolojik birdurum olan trimetilaminüriye yol açar. Bu fenomen, intravenöz uygulamayla ortayaçıkmaz (“5.2 Farmakokinetik özellikler bölümüne bakınız).

- L-kamitin fizyolojik bir üründür ve bu sebeple alışkanlık ya da bağımlılık riskigöstermez.

Söz konusu antikoagülanları L-kamitin ile birlikte alan hastalarda INR- ya da diğer uygun koagülasyon testleri-, değerler stabil olana dek haftalık,sonrasında ise aylık olarak kontrol edilmelidir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Özel popülasyon üzerinde etkileşim çalışması yapılmamıştır.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

L-kamitin, araç sürme ve makine kullanma yeteneği üzerine hiçbir olumsuz etki yapmaz.