NEFRO-CARNITIN I.V. inf. sol. içeren 10 ampül Gebelik

Assos Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Nefro-Carnitin gebelik kategorisi A'dir. Nefro-Carnitin hamilelik kategorisi, Nefro-Carnitin gebelik kategorisi, Nefro-Carnitin emzirme, Nefro-Carnitin anne sütüne geçer mi, Nefro-Carnitin laktasyon, Nefro-Carnitin hamilelerde kullanımı, Nefro-Carnitin ve bebek, Nefro-Carnitin kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: B

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadmlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda ve doğum kontrolü (kontrasepsiyon) uygulayanlarda ilacın kullanımı yönünden bir öneri bulunmamaktadır.

Gebelik dönemi

L-kamitin sıçan veya tavşanlarda teratojenik bulunmamıştır. Tavşanlarda, en yüksek dozda (günde 600 mg/kg) implantasyon sonrası kayıplarda bir artış olmuştur. Bununinsanlardaki önemi bilinmemektedir. Gebe kadınlarda yapılmış yeterli klinik çalışmabulunmamaktadır. L- kamitin gebe kadınlarda yalnızca, yararın fetusta oluşabilecekpotansiyel risklerden üstün olması durumunda kullanılmalıdır.

Laktasyon dönemi

L-kamitin, emziren kadınlarda çalışılmamıştır. L-kamitin, emziren kadınlarda yalnızca anneye olan yararın aşırı kamitine maruz kalan bebekte oluşabilecek potansiyelrisklerden üstün olması durumunda kullanılmalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite

NEFRO-CARNITIN’in deneysel çalışmalarda fertiliteyi etkilemediği gösterilmesine rağmen insanlarda fertiliteyi etkileyip etkilemediği bilinmemektedir.