NAZE burun spreyi 0.01 gr 10 ml Gebelik

Yenişehir Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Naze gebelik kategorisi C'dir. Naze hamilelik kategorisi, Naze gebelik kategorisi, Naze emzirme, Naze anne sütüne geçer mi, Naze laktasyon, Naze hamilelerde kullanımı, Naze ve bebek, Naze kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon )

Ksilometazolinin gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik /ve-veya/ embriyonal/fetal gelişim/ ve-veya/ doğum / ve-veya/ doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir,insanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

NAZE, gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Gebelik dönemi

NAZE, olası sistemik vazokonstriktör etkileri nedeniyle gebelik süresince kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

NAZE’ nin emzirilen çocuk üzerinde herhangi bir advers etkisi olduğuna dair kanıt bulunmamaktadır. Bununla birlikte ksilometazolinin insan sütüyle atılıp atılmadığıbilinmediğinden dikkatli olunmalıdır. NAZE emzirme döneminde yalnız doktor gözetimialtında kullanılmalıdır.

Üreme yeteneği (Fertilite)

Ksilometazolinin fertilite üzerine etkisi için yeterli çalıma bulunmamaktadır ve hayvan çalışmaları da mevcut değildir. Ancak ksilometazoline sistemik maruziyet çok düşükolduğu için fertilite üzerinde etki olasılığı çok düşüktür.