NAVOBAN 5 mg 1 ampül Uyarılar

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Navoban uyarılar, Navoban zararları, Navoban önlemler, Navoban riskler, Navoban yan etkisi, Navoban alerji, Navoban alkol, Navoban hamileler, Navoban emzirme, Navoban araç kullanımı, Navoban fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Spartein/debrizokin metabolizması yavaş olanlarda kullanımı:

Bu gruptaki hastalarda (beyaz ırkın yaklaşık %8’i) tropisetron’un eliminasyon yarılanma ömrü daha uzundur (hızlı metabolizması olanlara nazaran 4-5 defa daha fazla). Bununla beraber, NAVOBAN intravenöz olarak yavaş metabolizması olan sağlıklı gönüllülere 7 günlük bir sürede günde iki defa 40 mg’lık doza kadar verildiğinde hiçbir ciddi advers reaksiyon görülmemiştir. Bu gözlemler çerçevesinde NAVOBAN’ı 6 gün boyunca günlük olağan 5 mg dozlarında kullanan metabolizması yavaş olan hastalarda doz indirimi gerekmemektedir.

Hipertansiyonlu hastalarda kullanımı:

Kontrolsüz hipertansiyonlu hastalarda, kan basıncı daha da artabileceğinden, NAVOBAN günlük dozunun 10 mg’ın üzerine çıkılmasından kaçınılmalıdır.

Kalp hastalarında kullanımı:

Aşağıda belirtilen hasta gruplarında NAVOBAN’ın anesteziklerle birlikte kullanımı hakkında sınırlı bilgi olduğundan, kardiyak ritim, iletim bozukluğu, antiaritmikler veya beta adreneıjik bloke edici bileşikleri kullanan hastalarda dikkatle kullanılmalıdır.

Çocuklarda kullanımı:

: Pediyatrik popülasyon).

Yardımcı maddeler:

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Taşıt kullanımı üzerine etkisi olduğuna dair veri mevcut değildir. Sersemlik ve yorgunluk hissi gibi yan etkilerin oluşabileceği göz önüne alınmalıdır.