NAVOBAN 5 mg 1 ampül Zararları

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Navoban zararları, Navoban önlemler, Navoban riskler, Navoban uyarılar, Navoban yan etkisi, Navoban istenmeyen etkiler, Navoban cinsel, Navoban etkileri, Navoban tedavi dozu, Navoban aç mı tok mu, Navoban hamilelik, Navoban emzirme, Navoban alkol, Navoban kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

önerilen dozlarda geçicidir. 2 mg’lık doz kullanımında en sık rapor edilen yan etki baş ağrısı iken, 5 mg’lık doz kullanımında konstipasyon olmuştur ve daha seyrek olarak, baş dönmesi, yorgunluk, abdominal ağrı ve diyare gibi gastrointestinal şikayetler de gözlenmiştir.

Diğer 5-HT3 reseptör antagonistlerinde olduğu gibi, aşırı duyarlılık (Tip I reaksiyonlar)’la ilgili bir veya daha fazla semptom gözlenmiştir. Bunlar: Flushing (al basması) ve/veya yaygın ürtiker, göğüsde rahatsızlık hissi, dispne ve hipotansiyon.

Aşağıdaki advers ilaç reaksiyonları, tropisetron ile yapılan klinik çalışmalarda gözlenmiştir.

Bu olaylar, aşağıdaki sistem kullanılarak, en sık gözlenen ilk sırada yer almak üzere görülme sıklıklarına göre sıralanmıştır: çok yaygın (>1/10); yaygın (>1/100 ila <1/10); yaygın olmayan (>1/1.000 ila <1/100); seyrek (>1/10.000 ila <1/1.000); çok seyrek (<1/10.000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor).

Bağışıklık sistemi hastalıkları

Yaygın olmayan: Aşırı duyarlılık

Sinir sistemi hastalıkları

Çok yaygın: Baş ağrısı

Yaygın: Baş dönmesi

Yaygın olmayan: Senkop

Vasküler hastalıklar

Yaygın olmayan:

Hipotansiyon, flushing(al basması)

Solunum, göğüs bozuklukları ve mediastinal hastalıklar

Yaygın olmayan: Dispne

Gastrointestinal hastalıklar

Çok yaygın: Konstipasyon

Yaygın:

Diyare, abdominal ağrı

Deri ve deri altı doku hastalıkları

Yaygın olmayan: Yaygın ürtiker

Genel bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıklar

Yaygın: Yorgunluk

Yaygın olmayan: Göğüste rahatsızlık hissi

Pazarlama sonrası deneyimi:

Aşağıdaki istenmeyen etkiler NAVOBAN’ın pazara verildikten sonraki kullanımında rapor edilmiştir. Bu istenmeyen etkilerin sıklığını güvenilir şekilde tahmin etmek ya da ilaç maruziyeti ile nedensel bir ilişki belirlemek olası değildir, çünkü bu raporlar büyüklüğü kesin olmayan bir popülasyondan toplanmıştır ve karışık faktörler söz konusudur.