NAPRO-PAC tedavi paketi 28+56 Dozu

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Napro-Pac dozu, Napro-Pac dozaj, Napro-Pac doz aşımı, Napro-Pac uygulama, Napro-Pac kullanım şekli, Napro-Pac kullanımı, Napro-Pac kullanım süresi, Napro-Pac açmı tokmu, Napro-Pac nedir, Napro-Pac ne için kullanılır, Napro-Pac nasıl kullanılır, Napro-Pac faydaları, Napro-Pac etkileri, Napro-Pac günde kaç kez, Napro-Pac sabah mı akşam mı, Napro-Pac fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloj i/uygulama sıklığı ve süresi:

Osteoartrit, romatoid artrit, ankilozan spondilit tedavisinde NSAİİ ile ilişkili gastrik ülser riskinin azalması;

Napro-PACTn en yüksek günlük naproksen dozu günde iki kez alınan 500 mgTık 2 tabletten oluşur (maksimum
1000
mg/gün).

Günlük lansoprazol dozu 15 mg olup, 1 kapsülden oluşur.

Napro-PAC Tedavi Paketi 12 haftadan daha uzun süre kullanılamaz.

Uygulama şekli : Lansoprazol kapsül ve naproksen tabletlerden bir tanesi sabah kahvaltısından önce bir bardak suyla alınır. İkinci naproksen tablet akşam yine bir bardak suyla yutulur.

Böbrek/Karaciğer yetmezliği: Hafif ve orta böbrek yetmezliği olan hastalarda ya da yaşlı hastalarda, Napro-PAC’ın 15 mg’lık lansoprazol bileşeni için doz ayarlamasına gerek görülmemektedir. Ciddi karaciğer yetmezliği olan hastalarda lansoprazol için doz ayarlanması gerekmektedir.

Naproksen için;

- Böbrek fonksiyon testleri bozulduğu takdirde kullanılmamalıdır.

Karaciğer fonksiyon bozukluğu olan hastalarda kullanılırken dikkatli olunmalıdır.

- Karaciğer fonksiyon testlerinden bir veya daha çoğunun nonsteroidal antiinflamatuvar ilaçlar ile yükseldiği bildirilmiştir.

Pediyatrik popülasyon : Naproksen, 16 yaşından küçük çocuklarda kullanılmamalıdır. Napro-PAC tedavi paketi kullanımının çocuklarda etkinlik ve güvenilirliği saptanmamıştır.

Doz aşımı ve tedavisi

Naproksen için;

Semptomlar

Baş ağnsı, pirozis, bulantı, kusma, epigastrik ağrı, Gİ kanama, nadiren diyare, dezoryantasyon, eksitasyon, uyuşukluk, sersemlik, kulak çınlaması, baygınlık. Önemli zehirlenme vakalannda, akut böbrek yetmezliği ve karaciğer hasarı oluşması mümkündür.

Nonsteroidal antiinflamatuvar ilaç alımı sonrası solunum depresyonu ve koma görülebilir ancak bu durum nadir olarak görülür.

Bir naproksen doz aşımı vakasında, hipotrombinemiye bağlı protrombin zamanında geçici uzama K vitaminine bağlı pıhtılaşma faktörlerinin selektif inhibisyonuna bağlı olabilir.

Birkaç hastada nöbetler görülmüştür ancak bunların naproksen ile ilgili olup olmadığı net değildir. Naproksenin hangi dozunun hayatı tehdit edici nitelikte olduğu bilinmemektedir.

Tedavi

Hastalar gerekirse semptomatik olarak tedavi edilmelidir. Toksik olabilecek miktarda dozlar alındıktan sonraki 1 saat içinde aktif kömür düşünülmelidir. Alternatif olarak yetişkinlerde hayatı tehdit edici miktarda aşırı dozlar alındıktan sonraki
1
saat içinde gastrik lavaj göz önünde bulundurulmalıdır.

İyi idrar çıkışı garanti edilmelidir.

Böbrek ve karaciğer fonksiyonları yakından takip edilmelidir.

Toksik olabilecek miktarda dozlar alındıktan sonra, hastalar en az dört saat boyunca gözlemlenmelidir.

Sık sık olan ya da uzun süreli konvülsiyonlar intravenöz diazepam ile tedavi edilmelidir.

Diğer önlemler hastanın klinik durumuna göre alınmalıdır.

Naproksen proteinlere yüksek oranda bağlandığından, hemodiyaliz plazma naproksen konsantrasyonlarını düşürmez. Ancak naproksen almış olan ve renal yetmezliği bulunan bir hastada hemodiyaliz yine de uygun olabilir.

Lansoprazol için;

Yüksek oranda plazma proteinlerine bağlandığı için kolayca diyalize olmaz. Aşın dozda alınması durumunda, semptomatik ve destekleyici tedavi uygulanır.