NAPRO-PAC tedavi paketi 28+56 Nedir

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Napro-Pac nedir, Napro-Pac ne için kullanılır, Napro-Pac ne ilacı, Napro-Pac neye yarar, Napro-Pac ne işe yarar, Napro-Pac neye iyi gelir, Napro-Pac kullananlar, Napro-Pac kullanımı, Napro-Pac uygulama, Napro-Pac etkileri, Napro-Pac faydaları bilgilerini içerir.

2.NAPRO-PAC nedir ve ne için kullanılır?

N \PRO-PAC, etkin madde olarak 15 mg lansoprazol içeren kapsüller ile 500 mg naproksen i ;^ren tabletlerden oluşan bir tedavi paketidir.

Tedavi paketinde yer alan etkin maddelerin birlikte kullanımları peptik ülser (mide-barsak sisteminde asit sahmmının fazla ve/veya mide barsak koruyucu mekanizmalarının azaldığı durumlarda oluşan, doku harabiyetiyle giden, kanamayla da sonuçlanabilen hastalık) hikayesi olan romatizmal hastalıklara sahip hastalann ağn ve yangı şikayetlerini giderirken mide-barsak sistemini korumaya yöneliktir. Devamlı ağn kesici-anti enflamatuvar (yangı giderici) kullanması gerekebilecek bu hastalarda özellikle ağn kesicilerden kaynaklanabilecek mide-barsak sistemindeki peptik ülserlerin gelişiminin önlenmesi amaçlanmıştır.

Naproksen el ve ayak eklemlerinde gelişen ağrılı bir hastalık olan romatoid artrit, çocukluk çağında başlayan ve hastalann büyük kısmında birkaç eklemde birden gelişen eklem iltihabı (osteoartrit), özellikle omurgada gelişen romatoid artrit benzeri bir hastalık olan ankilozan spondilit gibi romatizmal hastalıklann tedavisinde iltihap giderici ve ağn kesici olarak kullanı İmaktadır.

Lansoprazol, midedeki asit salımmından sorumlu olan hücrelerdeki proton pompasını seçici olarak baskılar. Asidik ortamda aktif formuna dönüşür ve midede asit üretiminin son aşamasının baskılanmasını sağlar. Lansoprazolun yaptığı mide asit baskılanması doza bağlı olup, bazal (24 saat boyunca gıda alımından bağımsız devam eden mide asit salınımı) ve uyarılmış (gıda alimim takiben mide asit salınımının artması) asit salgılanmasını etkiler.