MYLERAN 2 mg 100 tablet Uyarılar

Vld Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Myleran uyarılar, Myleran zararları, Myleran önlemler, Myleran riskler, Myleran yan etkisi, Myleran alerji, Myleran alkol, Myleran hamileler, Myleran emzirme, Myleran araç kullanımı, Myleran fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

MYLERAN, SADECE BU TÜR İLAÇLARI UYGULAMA DENEYİMİ OLAN HEKİMLER TARAFINDAN UYGULANMASI GEREKEN AKTİF BİR SİTOTOKSİK AJANDIR.

Canlı organizma aşısı kullanarak immunizasyon, bağışıklığı bastınlmış hastalarda enfeksiyona neden olma potansiyeli taşır. Bu nedenle canlı organizma aşılanyla immunizasyon önerilmez.

Hastada akciğer töksisitesi gelişirse MYLERAN tedavisi kesilmelidir. MYLERAN genel olarak, radyoterapi ile birlikte veya hemen radyoterapi sonrasında verilmemelidir. MYLERAN blast transformasyonu meydana geldikten sonra etkili değildir. Pulmoner toksisite olasılığı olan hastalara anestezi gerekiyorsa, hastaya verilen oksijen konsantrasyonu emniyetli en düşük oranda korunmalı ve post-operatif respİratuvar bakımda dikkatli olmalıdır. Kronik granülositik lösemili hastalarda hiperürisemi ve/veya hiperürikozüri yaygındır ve MYLERAN tedavisine başlanmadan önce bunlar düzeltilmelidir. Tedavi esnasında, hiperürisemi ve ürik asit nefropatisi riski yeterli hidrasyon ve allopurinol kullanımı dahil uygun profılaksi ile önlenmelidir.

Mutad doz tedavisi: MYLERAN ile birlikte itrakonazol veya metronidazol verilen hastalar busulfan töksisitesi yönünden takip edilmelidirler. Bu ilaçlar birlikte verildiğinde haftalık kan sayımı ölçümleri yapılmalıdır.

Yüksek doz tedavisi: Eğer yüksek dozda MYLERAN veriliyorsa, hastalara fenitoinden çok tercihan bir benzodİazepin ile profılaktik antikonvülsan tedavi uygulanmalıdır. Yüksek dozda

MYLERAN ile birlikte itrakonazol veya metronidazol verildiğinde busulfan toksisite riskinin arttığı bildirilmiştir. Yüksek dozda busulfan ve metronidazol ün birlikte uygulanması önerilmez. İtrakonazol ile birlikte yüksek doz MYLERAN’m verilmesi hekimin yorumuna bağlıdır ve risk/yarar oranı gözönüne alınmalıdır. Yüksek dozda MYLERAN ve siklofosfamid ile tedavi edilen hastalarda, busulfanın son dozundan sonra siklofosfamid ilk dozu 24 saatten daha fazla geciktirildiğinde hepatik veno-oklüzif hastalık ve diğer tedavi rejimiyle ilgili toksısitelerde insidans azalması gözlenmiştir.

İzleme: Aşın mİyelosupresyon olasılığını ve irreversibl kemik iliği aplazisi riskini önlemek için tedavi boyunca kan sayımlarının kontrolüne çok dikkat edilmelidir.

Hepatik veno-oklüzif hastalığı MYLERAN ile tedavi esnasında görülebilen majör bir komplikasyondur. Önceden radyasyon tedavisi almış olan, üç veya daha fazla kemoterapi kürü almış olan ya da önceden projenaratör hücre nakli olan hastalarda veno-oklüzif karaciğer hastalığı gelişmesi riski artmış olabilir.

Mutajenite: MYLERAN uygulanan hastalardan alınan hücrelerde çeşitli kromozom anomalileri görülmüştür.

Karsinojenite: "Uluslararası Kanser Araştırma Örgütü" kısa süreli testler bazında

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Bilinmemektedir.