MYLERAN 2 mg 100 tablet Etkileşimi

Vld Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Myleran etkileşimi, Myleran etken madde, Myleran yardımcı maddeler, Myleran alkol, Myleran etkileşim, Myleran kullananlar, Myleran dozu, Myleran kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Canlı organizma aşılan ile aşılama bağışıklığı baskılanmış kişilerde önerilmez

Pulmoner toksisiteye neden olan diğer sitotoksiklerin aditif etkisi olabilir. Yüksek dozda MYLERAN alan hastalara fenitoin verilmesi miyeloablatif etkide azalmaya neden olabilir.

Yüksek doz MYLERAN alan hastalara birlikte itrakonazol verilmesinde busulfan klerensinde yaklaşık %20 azalma ve buna karşılık plazma busulfan düzeylerinde artış rapor edilmiştir. Metronidazol busulfan plazma düzeylerinde yaklaşık %80 artışa yol açar. Flukonazolun busulfan klerensi üzerine herhangi bir etkisi yoktur. Sonuç olarak yüksek dozda busulfanın itrakonazol veya metronidazol ile birlikte verilmesinin busulfan toksisite riskinde artışa eşlik ettiği bildirilmiştir.

Yüksek dozda busulfan ve siklofosfamid ile tedavi edilen hastalarda, siklofosfamidin ilk dozu busulfanın son dozundan sonra 24 saatten daha fazla geciktirilerek verilirse hepatik veno-oklüzif hastalık ve diğer tedaviyle ilişkili tok si sitelerin insidansında azalma gözlenmiştir.

Nadir kalıtımsal galaktoz intoleransı, Lapp laktoz yetmezliği ya da glikoz-galaktoz malabsorpsiyon problemi olan hastalann bu ilacı kullanmamalan gerekir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler Böbrek/karaciğer yetmezliği:

MYLERAN ile böbrek veya karaciğer yetmezliği olan hastalarda herhangi bir veri bul unmamaktadı r.

Pediyatrik popülasyon: