MYFORTIC 360 mg 120 tablet gastro rezistan Dozu

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Myfortic dozu, Myfortic dozaj, Myfortic doz aşımı, Myfortic uygulama, Myfortic kullanım şekli, Myfortic kullanımı, Myfortic kullanım süresi, Myfortic açmı tokmu, Myfortic nedir, Myfortic ne için kullanılır, Myfortic nasıl kullanılır, Myfortic faydaları, Myfortic etkileri, Myfortic günde kaç kez, Myfortic sabah mı akşam mı, Myfortic fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji / Uygulama sıklığı ve süresi:

MYFORTIC tedavisi, organ nakli konusunda uzman olan, doktorlar tarafından başlatılmalı ve devam ettirilmelidir.

Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde;

MYFORTIC’in bir hastada ilk defa kullanılmasına, transplantasyonu izleyen 48 saat içerisinde başlanmalıdır. Önerilen doz, 2 defa 720 mg (4 adet 180mg veya 2 adet 360mg MYFORTIC gastro-rezistan tablet) olmak üzere günde 1440 miligramdır. 2 g mikofenolat mofetil(MMF) kullanmakta olan hastalarda bunun yerine, günde 1440 mg (2 defa 720 mg) MYFORTIC kullanılmasına geçilebilir.

MYFORTIC yalmzca oral kullanım içindir. MYFORTIC, aç ya da tok kamına alınabilir. Günlük doz, sabah ve akşam olmak üzere 2 defada alınmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği:

Ameliyattan sonra böbrek gref fonksiyonu geciken hastalarda doz ayarlanmasına ihtiyaç yoktur (bkz bölüm 5.2 Farmakokinetik özellikler.). Şiddetli kronik böbrek yetmezliği (glomerül filtrasyon hızı <25 ml/dk/1.73 m2) olan hastalar, dikkatle izlenmelidir.

Karaciğer yetmezliği:

Karaciğerinde şiddetli parankimal hastalığı olan, böbrek nakledilmiş hastalarda doz ayarlanmasına ihtiyaç yoktur.

Pediyatrik popülasyon:

Pediyatrik yaş grubundaki ilaç emniyeti ve etkinliği saptanmamıştır. Böbrek nakledilen çocuklarla ilgili, sınırlı farmakokinetik veriler mevcuttur (bkz bölüm 5.2 Farmakokinetik özellikler).

Geriyatrik popülasyon:

Bu hasta popülasyonunda doz ayarlanmasına ihtiyaç yoktur.

Red atakları sırasında tedavi:

Doz aşımı ve tedavisi

MYFORTIC ile kasti veya kaza sonucu doz aşımlanna ilişkin anekdot raporlar söz konusu olmuştur ancak hastalann tümü ilgili advers olaylar yaşanmamıştır.

Özel kullanım uyarıları ve önlemleri ve bölüm İstenmeyen Etkiler.

İnaktif metabolitin (mikofenolik asit glukonat, MPAG) vücuttan uzaklaştmlması için diyaliz kullanılabilirse de bu yöntemin, aktif ilacı (mikofenolik asit, MPA) klinikte önem taşıyacak miktarlarda vücuttan uzaklaştırması beklenmemelidir. Bunun başlıca nedeni, mikofenolik asidin plazma proteinlerine yüksek oranda (%97) bağlanmasıdır. Kolestiramin gibi, safra asidi sekestranlan, mikofenolik asidin enterohepatik dolaşımını bozarak, sistemik EAA değerini azaltabilir.