MULTIFLEX LINEZOSEL 2mg/ml I.V. infizyon çözeltisi içeren 300 ml flakon Endikasyonları

Haver Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Multiflex endikasyonları, Multiflex tedavisi, Multiflex ne işe yarar, Multiflex neye yarar, Multiflex ne için kullanılır, Multiflex nedir, Multiflex faydaları, Multiflex ne ilacı, Multiflex ne zaman kullanılır, Multiflex kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

MULTİFLEX LİNEZOSEL preparatları aşağıda belirtilen mikroorganizmaların duyarlı suşları tarafından oluşturulan aşağıdaki enfeksiyonların tedavisinde endikedir. MULTİFLEXLİNEZOSEL4in Gram negatif patojenlere karşı klinik etkinliği yoktur ve Gram negatifenfeksiyon tedavisinde endike değildir. Eş zamanlı bir Gram negatif patojen saptanırsa ya daşüphelenilirse spesifik bir Gram negatif etkili antibakteriyel tedavi gerekir.

• Vankomisine-dirençli Enterococcus faecium enfeksiyonları: Bakteriyeminin eşlik ettiğivakalar da dahil olmak üzere.

• Nozokomiyal pnömoni: Staphylococcus aureus (metisiline duyarlı ve dirençli suşlar) veyaStreptococcus pneumoniae (çoklu-ilaç dirençli suşlar [MDRSP] dahil) tarafındanoluşturulan.

• Deri ve deri yapılarına ait komplike enfeksiyonlar (diyabetik ayak enfeksiyonlarıdahil, osteomiyelitin eşlik etmediği): Staphylococcus aureus (metisiline duyarlı vedirençli suşlar), Streptococcus pyogenes veya Streptococcus agalactiae tarafındanoluşturulan. MULTİFLEX LİNEZOSEL komplike deri ve yumuşak dokuenfeksiyonlarında sadece, mikrobiyolojik testler ile enfeksiyonun duyarlı Gram pozitifbakterilere bağlı olduğu kanıtlandığı durumlarda endikedir. MULTİFLEX LİNEZOSELGram negatif patojenlere bağlı enfeksiyonlarda etkin değildir. MULTİFLEXLİNEZOSEL, komplike deri ve yumuşak doku enfeksiyonlarında Gram negatiforganizmalara bağlı enfeksiyonlar eşlik ettiği biliniyor veya şüpheleniliyor ise sadecebaşka bir alternatif tedavi seçeneğinin olmadığı durumda kullanılmalıdır. Bu durumda,Gram negatif organizmalara karşı tedavi eşzamanlı olarak başlatılmalıdır. MULTİFLEXLİNEZOSEL dekübitus ülserli hastalarda çalışılmamıştır.

• Deri ve deri yapılarına ait komplike olmayan enfeksiyonlar: Staphylococcus aureus(sadece metisiline duyarlı suşlar) veya Streptococcus pyogenes tarafından oluşturulan.

• Toplumdan edinilmiş pnömoni: Bakteriyeminin eşlik ettiği vakalar da dahil olmak üzereStreptococcus pneumoniae (çoklu-ilaç dirençli suşlar [MDRSP] dahil) veyaStaphylococcus aureus (sadece metisiline duyarlı suşlar) tarafından oluşturulan.

MDRSP aşağıda belirtilen antibiyotiklerin iki ya da daha fazlasına dirençli suşları belirtmektedir:penisilin, ikinci kuşak sefalosporinler, makrolidler, tetrasiklin ve

trimetoprim/sülfametoksazol.