MUCOMAX 1200 mg 20 efervesan tablet Nedir

Mentis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Mucomax nedir, Mucomax ne için kullanılır, Mucomax ne ilacı, Mucomax neye yarar, Mucomax ne işe yarar, Mucomax neye iyi gelir, Mucomax kullananlar, Mucomax kullanımı, Mucomax uygulama, Mucomax etkileri, Mucomax faydaları bilgilerini içerir.

2.MUCOMAX nedir ve ne için kullanılır?

MUCOMAXs; 20 (1 x 20) efervesan tablet içeren; silika jelli kapak ile kapatılmış plastik tüp ambalaj içerisinde, karton kutuda kullanma talimatı ile beraber kullanıma sunulmaktadır. Herbir efervesan tablet, beyaz, yuvarlak ve düz yüzeylidir.

MUCOMAX suda tamamen eritildikten sonra içilerek kullanılan bir ilaçtır.

MUCOMAX'b etkin madde olarak asetilsistein içerir. Asetilsistein, bir amino asit olan sistein türevi bir ajandır. Balgam söktürüeü etkiye sahiptir.

MUCOMAX* yoğun kıvamlı balgamın atılması, azaltılması, yoğunluğunun düzenlenmesi ekspektorasyonun (balgamın atılabilmesi) kolaylaştırılması gereken durumlarda,bronkopulmoner (bronş ve akciğer) hastalıklarda, bronşiyal sekresyon (solunum yolu salgısı)bozukluklarının tedavisinde kullanılan mukolitik (balgamı, mukusu parçalayan) bir ilaçtır.Ayrıca yüksek doz parasetamol alımına bağlı olarak ortaya çıkan karaciğer yetmezliğininönlenmesinde kullanılır.