SERUM FIZYOLOJIK BIOFARMA % 0.9 10 ml 100 ampül Zararları

Biofarma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Serum Fizyolojik zararları, Serum Fizyolojik önlemler, Serum Fizyolojik riskler, Serum Fizyolojik uyarılar, Serum Fizyolojik yan etkisi, Serum Fizyolojik istenmeyen etkiler, Serum Fizyolojik cinsel, Serum Fizyolojik etkileri, Serum Fizyolojik tedavi dozu, Serum Fizyolojik aç mı tok mu, Serum Fizyolojik hamilelik, Serum Fizyolojik emzirme, Serum Fizyolojik alkol, Serum Fizyolojik kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

Sodyum klorür çözeltisinin i.v. yolla tedbirsizce uygulanması (ör; post-operatif olarak ve kalp veya böbrek fonksiyon bozukluğu olan hastalarda) hipematremiye neden olabilir. Osmotik su ilavesi intraselüler hacmi azaltarak başta beyin olmak üzere iç organların dehidratasyonuna neden olabilir. Bu da tromboz ve hemorajiye yol açar.

Aşın miktardaki sodyum klorürün vücuttaki advers etkileri arasında bulantı, kusma, diyare, abdominal kramp, susuzluk, tükürük ve gözyaşı salgısında azalma, terleme, ateş, hipotansiyon, taşikardi, böbrek yetmezliği, periferik ve pulmoner ödem, solunum durması, baş ağnsı, baş dönmesi, huzursuzluk, iritabilite, zayıflık, kas seğirmesi, rijidite, konvülsiyon, koma ve ölüm yer almaktadır. Aşın klor alımı bikarbonat kaybına neden olarak asilleştirici etki gösterir. Sodyum klorür çözeltisini i.v. olarak dikkatli bir şekilde uygulayarak istenmeyen etkilerden kaçınabilirsiniz.

İzotonik bir çözeltiyle subkütan olarak verildiğinde bu çözeltiyi hipertonik hale getirerek enjeksiyon bölgesinde ağrıya neden olabilir.