MUCOLATOR PLUS 600 mg toz içeren 30 saşe Etkileşimi

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Mucolator etkileşimi, Mucolator etken madde, Mucolator yardımcı maddeler, Mucolator alkol, Mucolator etkileşim, Mucolator kullananlar, Mucolator dozu, Mucolator kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Antitüssifler ile birlikte kullanımı önerilmez. Asetilsistein nitrogiliserin (gliseril trinitrat) ile birlikte kullanıldığında nitrogliserin vazodilatör ve trombosit agregasyonunu inhibe edici etkisinde artış olabileceği bildirilmiştir. Asetilsistein serbest sülfidril grubuna sahiptir. Bundan dolayı çeşitli penisilinler, sefalosporinler, tetrasiklinler, aminoglikozitler, makrolidler ve amfoterisin B ile kullanımda etkileşim oluşabilir. Asetilsistein amoksisilin ile birlikte kullanıldığında amoksisilinin doku düzeyi artabilir. Bu nedenle söz konusu antibiyotikler ile asetilsisteinin birlikte kullanılması gereken durumlarda, her iki ilacın arasında 2 saat olacak şekilde uygulanması tavsiye edilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Parasetamol zehirlenmesi; Asetilsistein glutatyonun yapısına girerek parasetamol’ün reaktif metabolitlerini konjuge eder. Bu şekilde direk parasetamol ile etkileşmeden reaktif metabolitin oluşturabileceği olası karaciğer hücre hasarını önler.
Pediyatrik popülasyon: