MUCOLATOR PLUS 600 mg toz içeren 30 saşe Dozu

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Mucolator dozu, Mucolator dozaj, Mucolator doz aşımı, Mucolator uygulama, Mucolator kullanım şekli, Mucolator kullanımı, Mucolator kullanım süresi, Mucolator açmı tokmu, Mucolator nedir, Mucolator ne için kullanılır, Mucolator nasıl kullanılır, Mucolator faydaları, Mucolator etkileri, Mucolator günde kaç kez, Mucolator sabah mı akşam mı, Mucolator fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Solunum yollarını ilgilendiren hastalıklarda artmış sekresyonun atılımını kolaylaştırmak amacıyla günde 1 kez 1 saşe uygulanır.

Parasetamol zehirlenmesinde : Yükleme dozu olarak 140 mg/kg ; idame dozu olarak ise 70mg/kg 4 saatte bir olmak üzere 17 doz uygulanır. (Ancak bu amaçla esas olarak enjeksiyonluk çözelti kullanılır.)

Uygulama şekli:

Bir su bardağı içine saşe boşaltılır ve yarısına kadar su ile doldurulur. Karıştırılarak çözülür. Opelesan (saydam olmayan) görünümdeki çözelti oral olarak kullanılır. Hazırlandıktan sonra hemen kullanılmalı ve kalan kısım atılmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Böbrek yetmezliği:

Böbrek yetmezliği olan hastalar için özel bir doz ayarlaması bulunmamaktadır.
Karaciğer yetmezliği:

İleri karaciğer yetmezliği olan hastalarda dikkatli olunmalıdır. Atılımı azalacağından doz azaltılarak kullanılmalıdır.

Pediyatrik popülasyon:

14 yaşın altındaki çocuklarda ve günlük dozun bölünmesi gereken durumlarda "MUCOLATOR Toz İçeren Saşe 200 mg" formu kullanılmalıdır.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımı durumunda destekleyici ve semptomatik tedavi uygulanır. Bilinen bir antidotu yoktur.