MUCOCURE 600 mg toz içeren 20 saşe Uyarılar

Bilim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Mucocure uyarılar, Mucocure zararları, Mucocure önlemler, Mucocure riskler, Mucocure yan etkisi, Mucocure alerji, Mucocure alkol, Mucocure hamileler, Mucocure emzirme, Mucocure araç kullanımı, Mucocure fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Asetilsistein etkisiyle solunum yollarında birikmiş müköz salgılar eriyip sulanarak çoğalabilir ve ekspektorasyonda artışa neden olabilir. Öksürük refleksi yeterli değilse sonlum yollarını temiz ve açık tutmaya özen göstermelidir.

MUCOCURE, astımı olan ve bronkospazm geçirmiş hastalarda dikkatle kullanılmalıdır. Ağır karaciğer yetmezliği ve sirozu olan hastalarda (Chil-Pugh Klas C) asetilsistein eliminasyonu yavaşlayarak kan konsantrasyonu yükselebilir ve yan etkileri artabilir. (Bkz. Bölüm 4.2, 5.2)

Bulantı ve kusma eğilimi olan hastalarda, peptik ülser ve özofagus varisi olanlarda MUCOCURE bulantı ve kusmayı arttırabileceğinden dikkatle kullanılmalıdır.

Kronik karbamazepin tedavisi gören epileptik hastalarda asetilsisteinin tonik-klonik konvülsiyonlara neden olabilir (Bkz. Bölüm 4.5).

Parasetamol zehirlenmelerinde MUCOCURE kullanımı sırasında bulantı ve kusma oluşabilir (Bkz. Bölüm 4.8).

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Asetilsisteinin araç ve makine kullanımı üzerine herhangi olumsuz bir etkisi bildirilmemiştir.