MUCOCURE 600 mg toz içeren 20 saşe Dozu

Bilim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Mucocure dozu, Mucocure dozaj, Mucocure doz aşımı, Mucocure uygulama, Mucocure kullanım şekli, Mucocure kullanımı, Mucocure kullanım süresi, Mucocure açmı tokmu, Mucocure nedir, Mucocure ne için kullanılır, Mucocure nasıl kullanılır, Mucocure faydaları, Mucocure etkileri, Mucocure günde kaç kez, Mucocure sabah mı akşam mı, Mucocure fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Yetişkinlerde ve 14 yaşından büyük ergenlerde: Günde 600 mg asetilsistein önerilir. Parasetamol zehirlenmesinde: Yükleme dozu 140 mg/kg. İdame doz olarak 4 saatte bir 70 mg/kg önerilir.

Uygulama şekli:

MUCOCURE oral kullanım içindir.

MUCOCURE aç karnına ya da besinlerle birlikte alınabilir.

Antibiyotik tedavisi gören hastaların MUCOCURE’ü antibiyotiği aldıktan 2 saat önce veya sonra almaları gerekmektedir. İlacın hazırlanması

1 saşe içeriği ~ 100 ml içme suyunda çözülerek oral yoldan içilir. Hazırlandıktan sonra hemen kullanılmalıdır, kalan bölüm atılmalıdır.

Uygulama sıklığı ve süresi:

Tedavi süresi aksi önerilmedikçe 4-5 günden daha uzun olmamalıdır.

ve ekspektorasyonun karaciğer yetmezliğinin

Hasta bulantı nedeniyle ilacı alamıyorsa MUCOCURE, nazogastrik tüple verilebilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği: Asetilsisteinin böbrek yetmezliği olan hastalarda güvenilirlik ve etkinliği araştırılmamıştır.

Karaciğer yetmezliği: İlerlemiş karaciğer yetmezliği olan (Child-Pugh Klas C) hastalarda asetilsisteinin ortalama eliminasyon yarı ömrü uzar ve klerens azalır (Bkz. Bölüm 4.4, 5.2).
Pediyatrik popülasyon:
14 yaşından küçük çocuklar için günde 400 mg asetilsistein önerilir. Asetilsistein 2 yaşın altındaki çocuklarda doktor kontrolünde kullanılmalıdır. Asetilsistein bebeklerde ve 1 yaşın altındaki çocuklarda yalnızca hayati endikasyonlarda ve sıkı bir medikal gözlem altında uygulanabilir.

Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımı durumunda genel semptomatik ve destekleyici tedavi yapılır. Asetilsistein için spesifik bir antidot bilinmemektedir.