MOTIS 10 mg 30 tablet Gebelik

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Motis gebelik kategorisi C'dir. Motis hamilelik kategorisi, Motis gebelik kategorisi, Motis emzirme, Motis anne sütüne geçer mi, Motis laktasyon, Motis hamilelerde kullanımı, Motis ve bebek, Motis kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye:

Gebelik kategorisi C.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

MOTİSrin çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda kontrasepsiyon gerekliliğine işaret edecek yeterli veri mevcut değildir.

Gebelik dönemi

Gebe kadınlarda pazarlama sonrası domperidon kullanımına ilişkin sınırlı sayıda veri mevcuttur. Hayvanlardaki çalışmalar matemal toksik dozlarda üreme toksisitesi göstermiştir(bkz: Bölüm 5.3). İnsanlar açısından potansiyel risk bilinmemektedir. Bu nedenle MOTİS,gebelik sırasında ancak beklenen terapötik yararın doğrulanabileceği durumlardakullanılmalıdır.

Laktasyon dönemi

Domperidon insan sütüne geçmektedir ve anne sütü ile beslenen bebekler anne ağırlığına uygun dozun %0.l’inden azını alır. Anne sütüne maruz kaldıktan sonra advers etkilerin,özellikle de kardiyak etkilerin oluşumu engellenemez. Kadınlar için tedavinin yararı veçocuklar için de emzirmenin yararı dikkate alınarak domperidon tedavisine devam edipetmemek ya da emzirmeye devam edip etmemek için bir karar alınmalıdır. Anne sütü ilebeslenen bebeklerde QTc uzaması risk faktörleri bulunduğu takdirde dikkatli olunmalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite:

Sıçanlarda yapılan bir çalışmada anne tarafından alman yüksek toksik dozda reprodüktif toksisite olduğunu göstermiştir.