MORFIA CR 30 mg 20 film tablet Etkileşimi

İlko Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Morfia etkileşimi, Morfia etken madde, Morfia yardımcı maddeler, Morfia alkol, Morfia etkileşim, Morfia kullananlar, Morfia dozu, Morfia kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Morfin sülfat, trankilizanlar, genel anestezikler, fenotiazinler, hipnotikler ve sedatifleri dahil diğer SSS depresanları, kas gevşetiçiler, anti-hipertansifler vegabapentinin etkisini artırır. Bu ilaçlar, morfin sülfatın olağan dozları ilekombinasyon halinde alındığında solunum depresyonu, hipotansiyon, derin sedasyonveya koma ile sonuçlanan interaktif etkiler ile sonuçlanabilir.

Morfin sülfat, MAOI (Monoamin oksidaz inhibitörleri) ile birlikte ve bu tür ilaçlan alan hastalarda tedavinin kesilmesinden sonraki 14 gün içinde kullanılmamalıdır.

Alkol, morfin sülfatın farmakodinamik etkilerini arttırabilir, birlikte kullanımından kaçınılmalıdır.

Asetilkolinin etkisini bloke eden ilaçlar, örneğin antihistaminikler anti-Parkinson ve anti em etikler, morfin sülfat ile etkileşime girerek antikolineıjik yan etkilerinigüçlendirebilir.

Simetidin, morfin sülfatın metabolizmasını inhibe eder.

Rifampisin morfin sülfatın plazma konsantrasyonlarını düşürebilir.

Morfin sülfat ile ritonavirin birlikte kullanılmasına dair farmakokinetik veriler olmamasına karşın, ritonavir, morfin sülfatın glukuronidasyonundan sorumlukaraciğer enzimlerini indükler ve morfin sülfatın plazma konsantrasyonunuazaltabilir.