MOMESALIC 45 gr pomad Uyarılar

Bilim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Momesalic uyarılar, Momesalic zararları, Momesalic önlemler, Momesalic riskler, Momesalic yan etkisi, Momesalic alerji, Momesalic alkol, Momesalic hamileler, Momesalic emzirme, Momesalic araç kullanımı, Momesalic fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Tüm kütanöz glukokortikoid preparatlarda olduğu gibi, geniş vücut yüzey alanları tedavi edilirken önlem alınmalıdır.

MOMESALİC’in kapalı pansumanla birlikte kullanımı tavsiye edilmez. MOMESALİC yüz, kasıklar, genital bölge veya diğer kıvrımlı bölgelerde kullanıma yönelik değildir. MOMESALİC oftalmik kullanım için uygun değildir. MOMESALİC kullanılırken gözler, mukozalar ve açık yaralar ile temasından kaçınmaya dikkat edilmelidir. MOMESALİC ülserler, yaralar veya deri çatlaklan üzerine uygulanmamalıdır.

MOMESALİC’in püstüler veya guttat psoriasisde kullanılması önerilmez.

Ciltte aşın kuruma dahil tahriş gelişirse MOMESALİC kullanımı bırakılmalı ve uygun tedavi verilmelidir.

Glukokortikoidler cilt enfeksiyonlannı maskeleyebilir, aktive edebilir veya cilt enfeksiyonlannı alevlendirebilirler. Tedavi sırasında cilt enfeksiyonlan geliştiğinde uygun bir antifungal ya da antibakteriyel ajan kullanılmalıdır. Eğer olumlu yanıt alınmazsa MOMESALİC kullanımı, enfeksiyon yeterince kontrol altına alınıncaya kadar kesilmelidir.

Salisilik asit güneş ışınlarına karşı bariyer oluşturan bir ajan gibi etki gösterebilir. MOMESALİC ile cilt tedavisini UV tedavisiyle birlikte alan hastalar, ışığa karşı koruyucu etkiyi azaltmak ve civardaki tedavi edilmeyen bölgede yanık riskini en aza indirmek için UV tedavisine başlamadan önce ciltte kalan pomatı uzaklaştırmalı ve tedavi edilecek bölgeyi temizlemelidir. UV tedavisinden sonra, pomat tekrar uygulanabilir.

MOMESALİC ciltte tahrişe yol açabilen propilen glikol stearat içerir.

Çocuklarda kullanım

12 yaşından küçük çocuklarda MOMESALİC’in güvenilirliği ve etkinliği belirlenmemiştir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Araç ve makine kullanma yeteneğini etkilemez