MOMESALIC 45 gr pomad Dozu

Bilim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Momesalic dozu, Momesalic dozaj, Momesalic doz aşımı, Momesalic uygulama, Momesalic kullanım şekli, Momesalic kullanımı, Momesalic kullanım süresi, Momesalic açmı tokmu, Momesalic nedir, Momesalic ne için kullanılır, Momesalic nasıl kullanılır, Momesalic faydaları, Momesalic etkileri, Momesalic günde kaç kez, Momesalic sabah mı akşam mı, Momesalic fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/Uygulama sıklığı ve süresi:

Uygulama şekli:

MOMESALİC, etkilenen cilt bölgelerine, ince bir tabaka halinde uygulanmalıdır.

Uygulama sıklığı ve süresi:

Günde bir veya iki defa uygulanmalıdır. Maksimum günlük doz 15 gramdır ve vücut yüzeyinin en fazla % 30* una uygulanmalıdır. Üç haftalık uygulama sırasında veya sonrasında iyileşme görülmeye başladığında, günde iki kez olan uygulama günde bir defaya indirilmeli ve daha sonra kademeli olarak sonlandınİmalıdır.

Öze! popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Pediyatrik kullanım

Doz aşımı ve tedavisi

Aşın ve uzun süreli topikal kortikosteroid kullanımı, Hipotalamus-hipofiz-adrenal (HPA) eksen işlevini baskılayabilir ve sekonder adrenal yetmezliğe neden olabilir. HPA ekseni baskılanması saptanırsa ilacın kesilmesi veya uygulama sıklığının azaltılması denenmelidir, bu durumlar dikkatli bir gözlem gerektirir.

Klinik programda, tavsiye edilen maksimum günlük dozdan (günde 15 gram) daha yüksek dozlar hipotalamus-hipofiz-adrenal eksen üzerinde geçici bir etkiye yol açmıştır.