MOLIT PLUS 20 tablet Uyarılar

Adeka Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Molit Plus uyarılar, Molit Plus zararları, Molit Plus önlemler, Molit Plus riskler, Molit Plus yan etkisi, Molit Plus alerji, Molit Plus alkol, Molit Plus hamileler, Molit Plus emzirme, Molit Plus araç kullanımı, Molit Plus fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Teşhis edilmemiş, dolayısıyla tedavi edilmemiş dar açılı glokomu olan hastalarda MOLİT PLUS gibi antikolinerjik ilaçların kullanılması göz içi basıncının yükselmesine neden olabilir. Bu nedenle, MOLİT PLUS kullanımından sonra gözlerinde ağrı, kızarıklık ve görme kaybı oluşan hastaların derhal bir göz hastalıkları uzmanına başvurmaları önerilir.

Antikolinerjiklerin terlemeyi düşürme olasılığından dolayı, MOLİT PLUS ateşli hastalara gözlem altında uygulanmalıdır.

Gilbert sendromu (Meulengracht1 s hastalığı) olanlarda dikkatli kullanılmalıdır. Anemisi olanlarda, akciğer hastalarında, karaciğer ve böbrek fonksiyon bozukluğu olan hastalarda doktor kontrolü altında dikkatle kullanılmalıdır.

Akut yüksek dozda ciddi karaciğer toksisitesine neden olur. Erişkinlerde kronik günlük dozlarda karaciğer hasarına neden olabilir. Alkolik karaciğer hastalarında dikkatli kullanılmalıdır.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Araç ve makine kullanımına etkisiyle ilişkili bilgi bulunmamaktadır. Bazı hastalarda yakını ve uzağı görmeye uyum sağlama bozukluğu meydana gelebilir. Görme yeteneğindebozulma belirtisi olan hastaların araç ve makine kullanmaması gerekir.