MODURETIC 30 tablet Etkileşimi

Merck Sharp Dohme Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Moduretic etkileşimi, Moduretic etken madde, Moduretic yardımcı maddeler, Moduretic alkol, Moduretic etkileşim, Moduretic kullananlar, Moduretic dozu, Moduretic kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Lityum genel olarak diüretiklerle birlikte verilmemelidir. Diüretik ajanlar lityumun renal klerensini azaltır ve lityum toksisitesi riskini arttırır. Lityum preparatlarını kullanmadan önce bu tip preparatların reçeteleme bilgisini okuyunuz.

Non-steroid antienflamatuvar ilaçlar: Bazı hastalarda, non-steroid antienflamatuvar bir ajanın uygulanması diüretiklerin diüretik, natriüretik ve antihipertansif etkilerini azaltabilir. Non-steroid antienflamatuvar ilaçların (NSAİİ’ler) ve potasyum tutucu ajanların (amilorid HCl dahil) eş zamanlı uygulanması özellikle yaşlı hastalarda hiperkalemi ve böbrek yetmezliğine yol açabilir. Bu nedenle, amilorid HCl NSAİİ’ler ile birlikte kullanıldığında, böbrek fonksiyonu ve serum potasyum düzeyleri dikkatle izlenmelidir.

Amilorid HCl:

Amilorid HCl, bir anjiyotensin dönüştürücü enzim inhibitörü, anjiyotensin II reseptör antagonisti, trilostan, siklosporin veya takrolimus ile birlikte uygulandığında, hiperkalemi riski artabilir. Dolayısıyla, kanıtlanmış hipokalemi nedeniyle bu ajanların eş zamanlı kullanımı endike ise, bunlar dikkatli kullanılmalı ve serum potasyum düzeyi sıklıkla ölçülmelidir.

Hi drokl orotiyazi d:

Eş zamanlı uygulandıklarında aşağıdaki ilaçlar tiyazid diüretikler ile etkileşebilir:

Alkol, barbitüratlar veya narkotikler: Eş zamanlı uygulama ortostatik hipotansiyonu arttırabilir.

Oral ve parenteral antidiyabetik ilaçlar: Eş zamanlı kullanımda doz ayarlaması gerektirebilir. MODURETİC hiponatremi riskini arttırmak üzere klorpropamid ile sinerjik etki gösterebilir.

Diğer antihipertansif ilaçlar: Aditif etkiye sahip olabilirler. Dolayısıyla, tedavi rejimine MODURETİC eklendiğinde, bu ajanların ve özellikle de adrenerjik blokerlerin dozunun azaltılması gerekebilir. İlk doz hipotansiyonu olasılığını azaltmak için, bir ACE inhibitörüyle tedaviye başlamadan 2-3 gün önce diüretik tedavisi bırakılmalıdır.

Kolestiramin ve kolestipol reçineleri: Hidroklorotiyazid emilimi anyon değişimi yapan reçinelerin varlığında bozulur. Kolestiramin veya kolestipol reçinelerinin tekli dozları hidroklorotiyazide bağlanır ve gastrointestinal kanaldan emilimini sırasıyla %85 ve %43’e varan oranlarda azaltır. Kolestiramin hidroklorotiyazidden 4 saat sonra verildiğinde, hidroklorotiyazid emilimi %30-35 azalır.

Kortikosteroidler veya ACTH: Tiyazide bağlı elektrolit eksikliğini ve özellikle hipokalemiyi şiddetlendirebilir.

Epinefrin (adrenalin) gibi presör aminler: MODURETİC ile birlikte kullanıldığında azalmış arteryel yanıt sergileyebilirler; ancak bu reaksiyon onların tedavideki yararlarını engelleyecek kadar ciddi değildir.