MODURETIC 30 tablet Dozu

Merck Sharp Dohme Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Moduretic dozu, Moduretic dozaj, Moduretic doz aşımı, Moduretic uygulama, Moduretic kullanım şekli, Moduretic kullanımı, Moduretic kullanım süresi, Moduretic açmı tokmu, Moduretic nedir, Moduretic ne için kullanılır, Moduretic nasıl kullanılır, Moduretic faydaları, Moduretic etkileri, Moduretic günde kaç kez, Moduretic sabah mı akşam mı, Moduretic fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji:

Hipertansiyon:

Başlangıçta günde bir kez yarım tablet verilir. Gerekirse, doz günde bir kez veya bölünmüş dozlar halinde 1 MODURETİC tablete çıkarılır. Konjestif kalp yetmezliği:

Başlangıçta günde bir kez yarım tablet verilir, daha sonra gerekirse doz ayarlaması yapılır ancak günde iki MODURETİC tablet aşılmamalıdır. Optimal doz diüretik yanıtı ve plazma potasyum düzeyiyle belirlenir. Başlangıçta diüreze ulaşıldıktan sonra, idame tedavisi için doz azaltımı denenebilir. İdame tedavisi aralıklı olarak verilebilir.

Asit eşliğindeki karaciğer sirozu:

Tedaviye düşük dozla başlayınız. Günde bir kez 1 MODURETİC tablet dozu etkin diüreze ulaşılıncaya kadar dereceli olarak arttırılabilir. Doz günde iki MODURETİC tableti aşmamalıdır. İdame dozları diürezi başlatmak için gerekenden daha düşük olabilir; dolayısıyla doz azaltımı hastanın vücut ağırlığı stabilize olduğu zaman denenmelidir. Diüretik tedavisiyle ilişkili istenmeyen reaksiyon olasılığını azaltmak için sirozlu hastalarda aşamalı olarak kilo verilmesi arzu edilir.

Uygulama şekli:

MODURETİC sadece ağızdan kullanım içindir.

MODURETİC, yemeklerle birlikte, yeterli miktar su ile yutularak alınır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Böbrek fonksiyon bozukluğu olan hastalarda MODURETİC kullanımı hızla hiperkalemi gelişmesine yol açabileceğinden, böbrek fonksiyonu takip edilmelidir.

Tiyazidler karaciğer fonksiyon bozukluğu veya ilerleyici karaciğer hastalığı olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır.

Pediyatrik popülasyon:

Çocuklarda etkinlik ve güvenilirlik bilinmediğinden MODURETİC 18 yaşından küçük çocuklarda önerilmez (bkz. bölüm 4.3.).

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

MODURETİC doz aşımına ilişkin hiçbir spesifik veri yoktur. Spesifik antidotu yoktur ve ilacın diyalizle atılıp atılmadığı bilinmemektedir.

Tedavi semptomatik ve destekleyici olmalıdır. Tedavi durdurulmalı ve hasta yakından gözlenmelidir. Hasta kusturulmalı ve/veya mide lavajı yapılmalıdır. Amilorid HCl doz aşımının en yaygın semptom ve bulguları dehidratasyon ve elektrolit dengesizliğidir. Kan basıncı izlenmeli ve gerekirse düzeltilmelidir. Hiperkalemi oluşursa, plazma potasyum düzeylerini düşürmek için aktif önlemler alınmalıdır.

Elektrolit eksilmesi (hipokalemi, hipokloremi, hiponatremi) ve dehidratasyon hidroklorotiyazid doz aşımının en yaygın semptom ve bulgularıdır. Digitalis uygulanmışsa, hipokalemi kalp aritmilerini arttırabilir.