MIOSTAT 0.01 mg 12 x 1.5 ml enj.solüsyon Zararları

Alcon Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Miostat zararları, Miostat önlemler, Miostat riskler, Miostat uyarılar, Miostat yan etkisi, Miostat istenmeyen etkiler, Miostat cinsel, Miostat etkileri, Miostat tedavi dozu, Miostat aç mı tok mu, Miostat hamilelik, Miostat emzirme, Miostat alkol, Miostat kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

Aşağıdaki istenmeyen etkiler uygulama ile ilintili olarak değerlendirilmişler ve aşağıdaki kurala göre sınıflandırılmışlardır: çok yaygın ( > 1/10); yaygın >1/100 ila <1/10); yaygın olmayan (> 1/1,000 ila < 1/100); seyrek (> 1/10,000 ila < 1/1,000), çok seyrek (< 1/10,000); bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor). Herbir sıklık grubunda istenmeyen etkiler azalan ciddiyet sırasına göre bulunmaktadır.

Klinik çalışmalar esnasında MIOSTAT’ın intraoküler kullanımını takiben gözlenen istenmeyen etkiler:

Göz bozuklukları

Seyrek: retina ayrılması (retinanın damar tabakasından ayrılması), kornea dejenerasyonu (büllü keratopati),uveit, irit korneal opasite (bulanıklaşma), korneal ödem.

Pazarlama sonrası deneyim boyunca aşağıdaki istenmeyen etkilere dair bir kaç spontane rapor alınmıştır: bulanık görme, bulantı, kusma, epigastik rahatsızlık, göz inflamasyonu ve ön kamera inflamasyonu.

Topikal miotik tedavi esnasında aşağıdaki istenmeyen etkiler gözlenmiştir:

Sinir sistemi bozuklukları Yaygın: baş ağrısı
Göz bozuklukları

Yaygın: silier kas spazmı, silier hiperemi, konjunktival hiperemi, fotofobi, bulanık görme

Yaygın olmayan: iris vasküler bozukluğu (vazodilatasyon)

Seyrek: retina ayrılması

Damar bozuklukları

Yaygın olmayan: yüzde kızarıklık

Gastrointestinal bozukluklar

Yaygın olmayan: karın ağrısı, epigastik rahatsızlık