MIOSTAT 0.01 mg 12 x 1.5 ml enj.solüsyon Dozu

Alcon Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Miostat dozu, Miostat dozaj, Miostat doz aşımı, Miostat uygulama, Miostat kullanım şekli, Miostat kullanımı, Miostat kullanım süresi, Miostat açmı tokmu, Miostat nedir, Miostat ne için kullanılır, Miostat nasıl kullanılır, Miostat faydaları, Miostat etkileri, Miostat günde kaç kez, Miostat sabah mı akşam mı, Miostat fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Sadece intraoküler kullanım içindir.

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi

En fazla 0.5 ml MIOSTAT (50 mikrogram karbakol) ön kamaraya dikkatle enjekte edilir. MIOSTAT’ın ameliyatı takip eden 24 saat süresince etkin olduğu gösterilmiştir. Bazı hastalarda 5 mikrogram karbakol gibi düşük miktarlarda etkin miosis oluştuğu gösterilmiştir.

Uygulama şekli:

Flakonun blister ambalajından arka yüzey kağıdı aseptik olarak açılır ve flakon steril bir tepsiye konur. İçerik kuru steril bir şırıngaya çekilir ve intraoküler uygulamadan önce iğne yerine atravmatik bir kanül yerleştirilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler Böbrek ve Karaciğer yetmezliği:

Karbakol eliminasyonunun böbrek veya karaciğer yetmezliğinden nasıl etkilendiğini incelemek için yapılmış bir çalışma yoktur. İnsanlarda intraoküler uygulamayı takiben karbakola sistemik maruz kalmanın minimum seviyede olduğu kabul edilmektedir. Böbrek veya karaciğer yetmezliği olan hastalarda doz ayarlamasına gerek olmadığı varsayılmaktadır.

Pediyatrik popülasyon:

Güvenlilik ve etkililik verilerinin yetersizliği sebebiyle çocuklarda MIOSTAT kullanımı önerilmemektedir.

Geriyatrik popülasyon

Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımı durumunda karbakol kolinesteraz inhibitörlerinin sistemik semptomlarına sebep olabilir: baş ağrısı, tükrükte artma, senkop, kardiak yetmezlik, karında kramplar, bulantı, astım ve ishal. Muskarinik etkileri kontrol altına almak için atropin sülfat (1 ila 20 mg) subkütan veya intramüsküler olarak uygulanmalıdır. Gerekirse her 2 ila 4 saatte bir tedavi tekrarlanır. Konvülsiyon kısa süreli barbitürat ile kontrol altına alınabilir.