MINAFEN 120 mg 150 CC şurup Dozu

Drogsan Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Minafen dozu, Minafen dozaj, Minafen doz aşımı, Minafen uygulama, Minafen kullanım şekli, Minafen kullanımı, Minafen kullanım süresi, Minafen açmı tokmu, Minafen nedir, Minafen ne için kullanılır, Minafen nasıl kullanılır, Minafen faydaları, Minafen etkileri, Minafen günde kaç kez, Minafen sabah mı akşam mı, Minafen fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Doktor tarafından başka türlü önerilmediyse:
Çocuklarda
Bu dozlar, her doz arasında 4 saat veya daha uzun aralık bırakılarak günde 4 defa tekrarlanabilir. Doktor tavsiye etmedikçe bir defada 5 günden daha uzun süreyle kullanılmamalıdır.
Erişkinlerde: Tablet yutmada güçlük çeken erişkinler için tavsiye edilir. Optimal parasetamol dozu 500 mg ile 1 g arasında olup, günlük maksimum doz 4 g parasetamolü geçmemek kaydıyla her 4 sate bir tekrarlanabilir.

DOZ AŞIMI VE TEDAVİSİ Çocuklarda hepatik toksisiteye olan direnç erişkinlere nazaran daha fazla olmakla birlikte, aşırı dozların alınması halinde görülen ilk belirtiler bulantı, kusma, aşırı terleme ve fenalık hissidir. Karaciğer nekrozu ilaç alındıktan 12 - 48 saat sonra belirgin hale gelebilir. Aşırı dozların alınması halinde ilacın absorbsiyonunu önlemek için hasta kusturulur ya da lavajla mide içeriği boşaltılır, aktif kömür tozu kullanılabilir. 150 mg/kg vücut ağırlığı veya üzerindeki dozların alınmış olması halinde, serum parasetamol seviyesi ilacın alınmasından 4 saat geçtikten sonra tesbit edilmeli, karaciğer fonksiyon testleri yapılmalı ve 24 saatte bir tekrarlanmalıdır. Spesifik antidotu Asetilsistein’dir. 24 saat içinde Asetilsistein tedavisine başlanmalıdır. (140 mg/kg).