SOLIAN 400 mg 30 film tablet {Sanofi} Nedir

Sanofi Aventis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Solian nedir, Solian ne için kullanılır, Solian ne ilacı, Solian neye yarar, Solian ne işe yarar, Solian neye iyi gelir, Solian kullananlar, Solian kullanımı, Solian uygulama, Solian etkileri, Solian faydaları bilgilerini içerir.

2.SOLIAN nedir ve ne için kullanılır?

SOLIAN’ın içinde amisülpirid etkin maddesi bulunur. 1 tablet içinde 400 mg etkin madde vardır. 30 filmtablet içeren blister ambalajlarda kullanıma sunulmuştur.

SOLIAN’ın aynca piyasada, bir tablet içinde 200 mg amisülpirid içeren 60 tabletlik formu ile 1 ml’sinde 100 mg amisülpirid içeren, 60 ml’lik oral solüsyon formu da bulunmaktadır.

SOLIAN bir çeşit ruhsal bozukluk (psikoz) durumunda kullanılan ilaçlar grubuna (antipsikotik) dahildir. Beyinde dopamin adlı bir maddenin bağlandığı reseptörleri seçici ve güçlü bir şekilde bloke ederek etkisini gösterir.

SOLIAN, aşağıdaki belirtilen durumların tedavisinde kullanılır:

• İşitsel, görsel ve diğer yanılsamalar, düşünce bozuklukları, huzursuzluk- taşkınlık, sanrı (hezeyan) gibi pozitif denilen belirtilerin ve/veya

  • Duygulanım küntleşmesi, duygusal ve sosyal olarak içe kapanma gibi negatif denilen belirtilerin görüldüğü akut ve kronik şizofreni gibi psikiyatrik hastalıklar ve
  • Psikoz adı verilen ruhsal bozukluklar.